Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα υποστηρίζει την έναρξη των συνομιλιών Βόρειας – Νότιας Κορέας

Η Κίνα υποστηρίζει την έναρξη των συνομιλιών Βόρειας – Νότιας Κορέας
Την ικανοποίησή του για την πρόσφατη πρόοδο στις συνομιλίες Βόρειας – Νότιας Κορέας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping
Την ικανοποίησή του για την πρόσφατη πρόοδο στις συνομιλίες Βόρειας – Νότιας Κορέας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in.
Στις συνομιλίες της Τρίτης 9 Ιανουαρίου 2018, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς τον επόμενο μήνα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιλύσουν τα προβλήματα μέσω διαλόγου και να αναθεωρήσουν τις στρατιωτικές διαβουλεύσεις για να αποφευχθούν συγκρούσεις.
"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία και συνεργασία", ανέφερε η δήλωση της Βουλής της Νότιας Κορέας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες ελπίζουν ότι η τελευταία προσπάθεια διαλόγου, θα οδηγήσει σε ειρηνική επίλυση του πυρηνικού θέματος της Βόρειας Κορέας και στην εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο, πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα.
Στο Πεκίνο, η επίσημη εφημερίδα China Daily ανέφερε ότι ο Xi είπε στο Moon πως η Κίνα ήθελε να συνεργαστεί με τη Νότια Κορέα, για να «διατηρήσει από κοινού την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».
Σε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2017, ο Moon και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανέφεραν ότι ο διάλογος "θα μπορούσε φυσικά να οδηγήσει σε συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης