Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street - Μετριάζονται οι ανησυχίες για την αγορά ομολόγων

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street - Μετριάζονται οι ανησυχίες για την αγορά ομολόγων
Άνοδος στη Wall Street, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για μια διακοπή των αγορών αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα
Με άνοδο άνοιξε σήμερα (11/01/2018) η Wall Street, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για μια διακοπή των αγορών αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στα τριμηνιαία αποτελέσματα και στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,15%, στις 25.406,27 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε άνοδο 0,15% και κινείτο στις 2.752,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,19% υψηλότερα, στις 2.752,48 μονάδες.


Το Πεκίνο διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες που ήθελαν την Κίνα να μειώνει ή να σταματά τις αγορές αμερικανικού κρατικού χρέους.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους Κινέζους αξιωματούχους, οι πληροφορίες αυτές που είδαν το «φως» της δημοσιότητας οφείλονται είτε σε πηγές με εσφαλμένη κρίση είτε σε fake news.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού δημόσιου φορέα εποπτείας της κεφαλαιαγοράς, η κυβέρνηση της Κίνας ρυθμίζει τις αγορές ομολόγων που εκδίδει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών «βάσει των συνθηκών της αγοράς και των επενδυτικών της αναγκών».
Οι πληροφορίες αυτές είχαν άμεσο αντίκτυπο στις αγορές καθώς τα 10ετή ομόλογα των ΗΠΑ έφτασαν σε υψηλό 10 μηνών ενώ και έπεσε και η τιμή του δολαρίου.
Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαπραγματεύεται στο 2,45% - 2,55%, από το 2,597% που είχε «αγγίξει» χθες.
Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα προσέφεραν και ορισμένα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Ειδικότερα, η μετοχή της Delta Air Lines άνοιξε με κέρδη 2%, καθώς η αεροπορική εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η KB Home επίσης ανέφερε κέρδη άνω των προβλέψεων, «στέλνοντας» τη μετοχή της κατά 4,7% υψηλότερα.
Οι BlackRock, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo όλες αναμένεται να αναφέρουν αποτελέσματα αύριο (12/01).
Σύμφωνα με την S&P Capital IQ, τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 10,6% για το δ’ τρίμηνο του 2017, ενώ η Thomson Reuters I/B/E/S εκτιμά πως τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 11,8%, κυρίως χάρη στον ενεργειακό κλάδο.
Αναλυτές και επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα με προσοχή, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το πώς οι πρόσφατες αλλαγές στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ θα επηρεάσουν την κάθε εταιρεία.
Εν τω μεταξύ, μεικτά ήταν τα οικονομικά νέα της ημέρας, με τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ να ανέρχονται σε υψηλά 4 μηνών, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011.
Ειδικότερα, ο δείκτης ανήλθε στο 2,6% στο σύνολο του 2017.
Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας ανήλθαν στις 261.000.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται για μία ακόμα ημέρα το πετρέλαιο, μετά την οριακή πτώση που κατέγραψε κατά την έναρξη της ημέρας, καθώς οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσουν για το αν θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, λόγω της συμφωνίας μεταξύ Τεχεράνης και Δύσης για τα πυρηνικά.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το Brent ενισχυόταν κατά 0,40%, στα 69,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1,3% υψηλότερα, στα 64,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης