Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Nouy (SSM) με αξιωματούχους των ιταλικών τραπεζών στις 17/01 για τα NPLs

Συνάντηση Nouy (SSM) με αξιωματούχους των ιταλικών τραπεζών στις 17/01 για τα NPLs
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το μείζον ζήτημα της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις ιταλικές τράπεζες
Με αξιωματούχους της Τράπεζας της Ιταλίας και των ιταλικών τραπεζών θα συναντηθεί η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Daniele Nouy στις 17 Ιανουαρίου 2018.
Στο επίκεντρο της συνάντησης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, θα βρεθεί το μείζον ζήτημα της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και οι αλλαγές που προωθεί ο SSM, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Reuters.
Οι απαιτήσεις για κάλυψη έως το 100% με προβλέψεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων από την ΕΚΤ έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις ιταλικές τράπεζες.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εφαρμόσει τους νέους κανόνες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μετά από «λεπτομερή ανάλυση» της κάθε τράπεζας, όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι.
Oι ιταλικές τράπεζες είναι δυνητικά οι πιο εκτεθειμένες μεταξύ των τραπεζών της Eυρωζώνης στη νέα πρόταση της ΕΚ,  τόνισε πρόσφατα σε ανάλυσή της η Standard & Poor's.
Πρόσφατα η D. Nouy προανήγγειλε την εισαγωγή αυστηρότερων κανόνων και για τα NPLs, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μόλις εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs).
Η Nouy χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των NPEs ως τη μεγάλη πρόκληση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τώρα, που η οικονομική ανάπτυξη έχει λάβει σημαντική δυναμική, είναι μια καλή ευκαιρία να αντιμετωπιστεί.
Στόχος, όπως δήλωσε, είναι να έχουν αντιμετωπιστεί οι συνέπειες της κρίσης πριν εμφανιστεί η επόμενη κρίση, η οποία αργά ή γρήγορα θα έλθει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης