Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Baidu «μπαίνει» στην αγορά των αυτοοδηγούμενων οχημάτων

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Baidu «μπαίνει» στην αγορά των αυτοοδηγούμενων οχημάτων
Η Baidu εισέρχεται στην αγορά των αυτοοδηγούμενων οχημάτων
Την ενημέρωση του αυτόνομου λογισμικού οδήγησης Apollo το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε οχήματα μαζικής αγοράς η παραγωγή των οποίων θα ξεκινήσει μέσα στο 2018, ανακοίνωσε η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Baidu στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018.
Η ενημέρωση του λογισμικού Apollo 2.0 θα επιτρέψει στα οχήματα να οδηγούν αυτόνομα σε "απλές αστικές οδικές συνθήκες".
Τα οχήματα που θα χρησιμοποιούν το λογισμικό θα μπορούν να περιηγούνται στις διασταυρώσεις, να αλλάζουν λωρίδες, να τηρούν τους κανόνες κυκλοφορίας, να βλέπουν εμπόδια έως 300 πόδια μακριά και να εντοπίζουν τα φανάρια από απόσταση έως και 500 ποδιών με 99% ακρίβεια, σύμφωνα με τον Jingao Wang, αυτόνομη οδήγηση.
Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης συνεργασίες με κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων για την κατασκευή μίνι λεωφορείων και μαζικής παραγωγής οχημάτων.
Το μίνι λεωφορείο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον King Long, θα ξεκινήσει η παραγωγή του το 2018.
Τα συμβατικά οχήματα που κατασκευάζονται από την JAC Motors και την BAIC Motor, θα ξεκινήσουν να παράγονται το 2019, με την Chery να ξεκινάει την παραγωγή το 2020.
Η Baidu ξεκίνησε ως μηχανή αναζήτησης και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η κινεζική έκδοση της Google.
Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, για να ανταγωνιστεί με αμερικανικές εταιρείες όπως η Tesla και η Waymo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης