Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lufthansa ξεπέρασε τη Ryanair σε αριθμούς επιβατών, επιστρέφοντας στην 1η θέση στην Ευρώπη το 2017

Η Lufthansa ξεπέρασε τη Ryanair σε αριθμούς επιβατών, επιστρέφοντας στην 1η θέση στην Ευρώπη το 2017
Ο όμιλος Lufthansa στο σύνολό του είχε 130 εκατομμύρια επιβάτες το 2017
Η γερμανική Lufthansa ξεπέρασε την Ryanair σε αριθμούς επιβατών κι έγινε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης για το 2017, αφού η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, αναγκάστηκε να κόψει χιλιάδες πτήσεις εξαιτίας προβλημάτων με τους πιλότους της.
Ο όμιλος Lufthansa στο σύνολό του είχε 130 εκατομμύρια επιβάτες το 2017, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018.
Ο αντίστοιχος αριθμός για τη Ryanair ήταν 129 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι η Ryanair έρχεται πίσω από την Lufthansa μετά την προσπέρασή της το 2016.
Η Lufthansa αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς, έχοντας αναλάβει τη Brussels Airlines στα τέλη του 2016 και έχει ως στόχο να αναπτύξει την εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings, ώστε να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης.
Ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης την Swiss και την Austrian Airlines, επωφελήθηκε επίσης από την κατάρρευση της γερμανικής ανταγωνίστριας Air Berlin στο δεύτερο μέρος του 2017.
Η Air Berlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος μεταφορέας της Γερμανίας, σταμάτησε να πετάει τον Οκτώβριο.
Η Ryanair εν τω μεταξύ, έχει περιορίσει τα σχέδια ανάπτυξής της, μετά από ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα των πιλότων της, που την άφησε χωρίς αρκετούς εφεδρικούς πιλότους να πετάξουν τα αεροπλάνα της, αναγκάζοντάς της να ακυρώσει 20.000 πτήσεις.
"Την επόμενη χρονιά, καθώς θα φτάσουμε τα 140 εκατομμύρια επιβάτες, αναμένουμε να ξεπεράσουμε τη Lufthansa και πάλι, αν δεν αποκτήσει κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία για να αυξήσει τα στοιχεία της", δήλωσε η Ryanair.
Η Ryanair και η Lufthansa είναι μπροστά από την ανταγωνιστική IAG, τη μητρική εταιρεία της British Airways και την Iberia, η οποία μετέφερε 104,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2017, μία αύξηση 4%.
Η γαλλο-ολλανδική Air France-KLM ανακοίνωσε αύξηση κατά 5,6% στους αριθμούς επιβατών στα 98,7 εκατομμύρια, με τη βοήθεια της αεροπορικής χαμηλού κόστους Transavia.
Η Lufthansa είναι ήδη η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία όσον αφορά την απόσταση ή τα επιβατικά χιλιόμετρα (RPK), καθώς εκτελεί πτήσεις τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές αποστάσεις, ενώ η Ryanair πετάει μόνο σε κοντινά δρομολόγια.
Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν το RPK ως κύριο μέτρο της κυκλοφορίας τους, ωστόσο η Ryanair δεν το παρέχει αυτό στις μηνιαίες ενημερώσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης