Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω πιέσεων στις αγορές ομολόγων - Ράλι στις τραπεζικές μετοχές

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω πιέσεων στις αγορές ομολόγων - Ράλι στις τραπεζικές μετοχές
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω πιέσεων στις αγορές ομολόγων
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (10/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω πιέσεων στις αγορές ομολόγων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και νέα οικονομικά στοιχεία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,38% χαμηλότερα, στις 398,60 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με αρνητικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,78%, στις 13.281,34 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,35% χαμηλότερα, στις 5.504,68 μονάδες.
Αντίθετα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη και έκλεισε στις 7.748,51 μονάδες.


Νευρικότητα στις αγορές πυροδότησε δημοσίευμα του «Bloomberg» που ανέφερε ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπής ή ακόμη και τερματισμού των αγορών αμερικανικών ομολόγων.
Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι Κινέζοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το χρέος των ΗΠΑ καθίσταται λιγότερο ελκυστικό σε σύγκριση με άλλα assets, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να αποτελέσουν λόγο επιβράδυνσης ή διακοπής των αγορών.
Τα ομόλογα των ΗΠΑ δέχονται έντονες πιέσεις, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού να ανέρχεται στο 2,59%, επίπεδα που τελευταία φορά είχαν παρατηρηθεί τον Μάρτιο του 2017, καταγράφοντας άνοδο 4,2 μονάδων βάσης.
Άνοδο κατέγραψαν και οι αποδόσεις των περισσότερων μεγάλων χωρών, με το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο γερμανικό χρηματιστήριο άσκησε και η αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.
Ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Andreas Scheuer, διατύπωσε σήμερα τη θέση πως τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα ως προς τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία.
Αντίθετα, θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία προσέφεραν ώθηση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Κόντρα» στο γενικότερο αρνητικό επενδυτικό κλίμα κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος, καταγράφοντας κέρδη άνω του 2%, στον απόηχο ορισμένων αναβαθμίσεων τραπεζών.
Η μετοχή της Commerzbank σημείωσε άνοδο 5,1%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης