Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά μίας εβδομάδας το δολάριο - Στο -0,59% έναντι του ευρώ

Απομακρύνεται από τα υψηλά μίας εβδομάδας το δολάριο - Στο -0,59% έναντι του ευρώ
Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλά 6 εβδομάδων έναντι του γεν Ιαπωνίας, καταγράφοντας απώλειες άνω του -1%
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε σήμερα Τετάρτη (10/1) το αμερικανικό δολάριο, μετά την άνοδο που είχε κατά τη χθεσινή (9/1) ημέρα, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα τις τελευταίας εβδομάδας, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός των επενδυτών για τις μελλοντικές κινήσεις της Federal Reserve εξασθένησε.
Ειδικότερα, περί τη 1:55 μ.μ. ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 91,72 μονάδες.
Χθες, το δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλά μίας εβδομάδας, δεχόμενο ώθση από τις δηλώσεις του προέδρου της San Francisco Fed, John Williams, ο οποίος ανέφερε ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές κατά το τρέχον έτος, δεδομένου ότι η οικονομία θα επωφεληθεί από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Παράλληλα, η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester, τόνισε ότι αναμένει περίπου τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2018, χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη χαμηλή ανεργία.
Σε ότι αφορά την ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,59% έναντι του αμερικανικού, στα 1,2 δολ. ενώ ανοδικά κινείται και η στερλίνα, η οποία διαπραγματεύεται στο +0,11% και τα 1,355 δολ.
Την ίδια ώρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλά 6 εβδομάδων έναντι του γεν Ιαπωνίας, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του -1,11% στα 111,41 γεν, τα οποία και αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή του από την 1η Δεκεμβρίου του 2017.
Καθοριστικό ρόλο για την παραπάνω εξέλιξη άσκησαν οι εικασίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε φέτος να αρχίσει να αποσύρει τα μέτρα της, μετά την απόφασή της αυτή την εβδομάδα να μειώσει τις αγορές κρατικών ομολόγων.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν την Παρασκευή (12/1), αναζητώντας νέα στοιχεία αναφορικά με τον ρυθμό αύξηση των επιτοκίων από την πλευρά της Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης