Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πολύμηνα υψηλά οι αποδόσεις ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη - Στο 2,59% του αμερικανικού 10ετούς

Σε πολύμηνα υψηλά οι αποδόσεις ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη - Στο 2,59% του αμερικανικού 10ετούς
Σε πολύμηνα υψηλά ανήλθαν οι αποδόσεις ομολόγων μεγάλων χωρών, με την απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ να «αγγίζει» το 2,59%
Σε πολύμηνα υψηλά ανήλθαν σήμερα (10/01/2018) οι αποδόσεις ομολόγων μεγάλων χωρών, εν μέσω των προσδοκιών ότι μεγάλες κεντρικές τράπεζες διεθνώς θα αρχίσουν να αποσύρουν τα μαζικά μέτρα τόνωσης που είχαν λάβει κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Εικασίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) θα μπορούσε φέτος να αρχίσει να αποσύρει τα μέτρα της, μετά την απόφασή της αυτή την εβδομάδα να μειώσει τις αγορές κρατικών ομολόγων, άσκησαν πιέσεις στις αποδόσεις ομολόγων σε όλο τον κόσμο, ενώ «έστειλαν» το γιεν σε υψηλό άνω του ενός μηνός έναντι του δολαρίου.
Οι αποδόσεις των ομολόγων των περισσότερων κρατών - μελών της Ευρωζώνης κινούνταν κατά 1-2 μονάδες βάσης υψηλότερα στο άνοιγμα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας κατέγραψε άνοδο 2,3 μονάδων βάσης και ανήλθε στο 0,481%.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανήλθε στο 2,59%, επίπεδα που τελευταία φορά είχαν παρατηρηθεί τον Μάρτιο του 2017, καταγράφοντας άνοδο 4,2 μονάδων βάσης.
Οι αγορές στις ΗΠΑ δέχονται περαιτέρω πιέσεις από δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπής ή ακόμη και τερματισμού των αγορών αμερικανικών ομολόγων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης