Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon (Ν. Κορέα): Δεν σχεδιάζουμε να μειώσουμε τις μονομερείς κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

Moon (Ν. Κορέα): Δεν σχεδιάζουμε να μειώσουμε τις μονομερείς κυρώσεις κατά της Β. Κορέας
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος διέψευσε τους ισχυρισμούς του ΥΠΕΞ της χώρας για ενδεχόμενη προσωρινή άρση των κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ
Σε διάψευση των ισχυρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας για πιθναή προσωρινή άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, προχώρησε σήμερα (10/1) ο πρόεδρος της χώρας, Moon Jae-in, διευκρινίζοντας ότι οι πιέσεις στην Πιονγιάνγκ θα συνεχιστούν.
Ειδικότερα, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος επικρότησε τις επαφές που έγινα χθες (9/1) μεταξύ των δύο χωρών, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι οι σχετικές εξελίξεις θα μπορούν να φέρουν την ειρήνη και σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο.
Ωστόσο, λόγω του κινδύνου η σχετική εξέλιξη να υπονομεύσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την άσκηση «μέγιστης πίεσης» κατά της Βόρειας Κορέας, ο Moon ενίσχυσε τη ρητορική του αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ.
«Η Νότια Κορέα θα συνεχίσει να συμβαδίσει με την πίεση και τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Moon, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «δε σχεδιάζουμε να μειώσουμε τις μονομερείς μας κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας».
Τα σχόλια του νοτιοκορεάτη προέδρου έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου του ΥΠΕΞ της χώρας ότι οι κυρώσει κατά της Πιονγιάνγκ ενδέχεται να αρθούν προσωρινά, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στους οποίους θα συμμετάσχει εν τέλει η Βόρεια Κορέα.
Επιπλέον, ο Moon εξέφρασε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον βορειοκορεάτη ηγέρη, Kim Jong Un, τονίζοντας ότι βασικό θέμας μίας τέτοιας συνάντησης θα αποτελέσει η αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.
Παράλληλα, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος ευχαρίστησε τον Donald Trump, λέγοντας ότι η στρατηγική του αμερικανού προέδρου για άσκηση πιέσεων στην Πιονγιάνγκ ενδέχεται να τη φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Σχεδιάζουμε να μετατρέψουμε αυτόν τον διάλογο σε μία ευκαιρία βελτίωσης των σχέσεων Νότιας και Βόρειας Κορέας και να επιλύσουμε το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας μέσω του διαλόγου», κατέληξε ο Moon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης