Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ελλάδα και πΓΔΜ ξεκινούν εκ νέου διαπραγματεύσεις για το όνομα

Politico: Ελλάδα και πΓΔΜ ξεκινούν εκ νέου διαπραγματεύσεις για το όνομα
Ελλάδα και Σκόπια προσπαθούν να λύσουν ένα ζήτημα που διαρκεί εδώ και 25 χρόνια
Στην έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, αναφορικά με το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, αναφέρεται δημοσίευμα του Politico.
Παράλληλα τονίζει ότι Ελλάδα και πΓΔΜ βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και αρκετά χρόνια αναφορικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», με την Αθήνα να υποστηρίζει ότι η πΓΔΜ δεν διεκδικεί μόνο το όνομα αλλά έχει και εδαφικές διεκδικήσεις στην ελληνική Μακεδονία.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού των Σκοπίων, Bujar Osmani, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα (9/1) την Αθήνα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε λύση εντός εξαμήνου.
Το 2018 είναι το έτος της χρυσής ευκαιρίας για τη χώρα μου προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Osmani.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστήριξε ότι το άριστο θα ήταν να υπάρξει «διευρυμένη συναίνεση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που αποτελεί πρόβλημα τόσο για τη χώρα όσο και για την ευρύτερη περιοχή για τα τελευταία 25 χρόνια».
ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν ξεκαθαρίσει ότι το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ θα πρέπει να επιλυθεί προκειμένου η χώρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης στους δύο θεσμούς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης