Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street - Στα εταιρικά κέρδη μετατοπίζεται η προσοχή

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street - Στα εταιρικά κέρδη μετατοπίζεται η προσοχή
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, με τους δείκτες να ανέρχονται σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς η προσοχή των επενδυτών μετατοπίζεται προς τα εταιρικά κέρδη
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (09/01/2018) η Wall Street, με τους δείκτες να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς η προσοχή των επενδυτών μετατοπίζεται προς τα εταιρικά κέρδη.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,21%, στις 25.335,06 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,16% και κινείτο στις 2.752,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,24% υψηλότερα, στις 7.174,33 μονάδες.


Οι εταιρείες λιανικής πώλησης Target, Kohl’s και Lululemon Athletica έχουν ήδη αναφέρει μια σημαντική αύξηση στις συγκρίσιμες πωλήσεις τους για την εορταστική περίοδο, ενώ έχουν αυξήσει τις προβλέψεις κερδοφορίας τους για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης είναι η μετοχή της Target, η οποία καταγράφει κέρδη 3%.
Μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα τα αποτελέσματά τους για το δ’ τρίμηνο του 2017 είναι οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί BlackRock, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την έναρξη της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών κερδών, ώστε να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τον αντίκτυπο των πρόσφατων φορολογικών περικοπών.
Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 11,8% για το δ’ τρίμηνο του 2017, έναντι αύξησης 8% του αντίστοιχου τριμήνου του 2016, σύμφωνα με την Thomson Reuters I/B/E/S.
Το κλίμα στη Wall Street επηρέασε θετικά και η άνοδος στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, που έλαβαν ώθηση από τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, αλλά και η ενδυνάμωση των τιμών του πετρελαίου.
Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, παραμένοντας σε υψηλά άνω των 2,5 ετών, καθώς δέχεται ώθηση από τις περικοπές των χωρών του ΟΠΕΚ, καθώς και τη μειωμένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,2% υψηλότερα, στα 67,9 δολ. ανά βαρέλι.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασε και η αισιοδοξία για το γεωπολιτικό σκηνικό, μετά τις σημερινές συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας - οι πρώτες από το 2015.
Η Βόρεια Κορέα πρότεινε σήμερα να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης