Διεθνή

Σε υψηλά μίας εβδομάδας σκαρφάλωσε το δολάριο λόγω Fed - Στο +0,33% έναντι του ευρώ

Σε υψηλά μίας εβδομάδας σκαρφάλωσε το δολάριο λόγω Fed - Στο +0,33% έναντι του ευρώ
Οι προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve ενισχύουν περαιτέρω το αμερικανικό νόμισμα
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας διαπραγματεύεται σήμερα (9/1) το δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, καθώς οι προσδοκίες για τις επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve παρέχουν στήριξη προς το αμερικανικό νόμισμα.
Ειδικότερα, περί τις 2:14 μ.μ. ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,20% με τιμή του να διαμορφώνεται στις 92,27 μονάδες.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της San Francisco Fed, John Williams, η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές κατά το τρέχον έτος, δεδομένου ότι η οικονομία θα επωφεληθεί από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Παράλληλα, η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester, τόνισε ότι αναμένει περίπου τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2018, χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη χαμηλή ανεργία.
Την ίδια ώρα, το ευρώ διαπραγματεύεται στο -0,33% έναντι του δολαρίου, στα 1,1928 δολ. ενώ πτώση σημειώνει και η στερλίνα, η οποία υποχωρεί κατά -0,21% στα 1,254 δολ.
Τα θετικά στοιχεία που αφορούσαν το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη και τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία δεν κατάφεραν να ανακάμψουν το ευρώ, το οποίο πλέον διαπραγματεύεται σε χαμηλά μίας εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης