Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Εξετάζουμε την αναστολή των κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Ν. Κορέα: Εξετάζουμε την αναστολή των κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας λόγω Ολυμπιακών Αγώνων
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί την αναστολή των κυρώσεων ως ένα ενδεχόμενο προαπαιτούμενο προκειμένου να συμμετάσχει η Πιονγιάνγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Την πρόθεσή της να αναστείλλει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να παρευρεθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου μήνα εξέφρασε το Υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (9/1) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Noh Kyu-duk.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Noh σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, «δεδομένου ότι η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιεονγκτσάνγκ είναι απαραίτητο θέμα για την υλοποίηση ειρηνικών ολυμπιακών αγώνων, εάν απαιτούνται προκαταρκτικά μέτρα σχετικά με τις κυρώσεις της χώρας ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη της αντιπροσωπείας, θα το εξετάσουμε με την επιτροπή κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και σχετικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ».
Μέχρι στιγμής οι δύο χώρες έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών, καθώς μεταξύ άλλων, η Σεούλ ανακοίνωσε την μόνιμη επαναλειτουργία του διαύλου επικοινωνίας στη δυτική πλευρά της κορεατικής χερσονήσου.
Όπως ανέφερε ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, Chun Hae-sung, οι δύο χώρες σκοπεύουν να ανοίξουν εκ νέου μία στρατιωτική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, η οποία ήταν ορισμένες από αυτές που έκλεισαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Μάλιστα, η επικοινωνία μεταξύ του Βορρά και του Νότου αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη (10/1) μέσω της σχετικής γραμμής.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ξαφνική απαναλειτουργία μίας άλλης άμεσης διπλωματικής τηλεφωνικής γραμμής έπειτα από δύο χρόνια, έθεσε τις βάσεις για τις σημερινές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης