Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Τα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι επενδυτές το 2018

CNBC: Τα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι επενδυτές το 2018
Θα συνεχιστεί το ράλι στις αμερικανικές μετοχές το 2018;
Το 2017 ήταν μια ιδανική χρονιά για τις αμερικανικές μετοχές και την παγκόσμια ανάπτυξη, σχολιάζει το CNBC, θέτοντας τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι επενδυτές για το 2018.
Το πρώτο ερώτημα αφορά το αμερικανικό δολάριο και αν μπορεί να ανακάμψει το 2018.
Το 2017 ήταν μια χρονιά αδύναμη για το αμερικανικό νόμισμα, με το δολάριο να καταγράφει τη χειρότερη απόδοση από το 2003.
Και όλα αυτά με φόντο τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, τη φορολογική μεταρρύθμιση Trump η οποία ενθαρρύνει τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, μια ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και το ράλι στις μετοχές.
Ωστόσο και το 2018 ξεκίνησε με short τοποθετήσεις στο δολάριο.
Επιπλέον, η αγορά ομολόγων αποτιμά δύο αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2018, παρά τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τρεις αυξήσεις επιτοκίων.
Το δεύτερο ερώτημα που θέτει το CNBC αφορά τις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναμφισβήτητα το 2018 θα είναι μια χρονιά η οποία θα σημαδευτεί από τις πολιτικές εξελίξεις.
Η Γερμανία δεν έχει σχηματίσει κυβέρνηση, οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία καταδεικνύουν ότι κανείς δεν θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ το τοπίο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit παραμένει θολό.
Αυτή η αβεβαιότητα σκιάζει τις επενδυτικές αποφάσεις και αποτελεί μία από τις αιτίες για τις οποίες η Τράπεζα της Αγγλίας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη.
Τέλος, υπαρκτή παραμένει και η πυρηνική απειλή, την ώρα που Donald Trump και Kim Yong Un ανταγωνίζονται για το ποιος έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό «κουμπί» στο γραφείο του.
Άλλα ερωτήματα που τίθενται για το 2018 αφορούν το αν οι μετοχές των FAANGs  (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, και Alphabet), είναι σε θέση να επαναλάβουν το ράλι του 2017, αλλά και το αν θα «σκάσει» η φούσκα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης