Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ο επικεφαλής του γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων επισκέπτεται τη Συρία

ΟΗΕ: Ο επικεφαλής του γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων επισκέπτεται τη Συρία
Η πιο πρόσφατη επίσκεψη από επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ ήταν τον Δεκέμβριο του 201
Ο επικεφαλής του γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών θα επισκεφθεί τη Συρία από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, για να συζητήσει πώς μπορεί να βελτιωθεί η πρόσβαση και η παροχή βοήθειας σε ζώνες που πλήττονται από συγκρούσεις, όπως ανέφερε ο ΟΗΕ τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018.
Ο γενικός γραμματέας ανθρωπιστικών υποθέσεων και συντονιστής παροχής έκτακτης ανάγκης Mark Lowcock, θα είναι στην πρωτεύουσα της Δαμασκού για το μεγαλύτερο μέρος της τριήμερης αποστολής του και θα επισκεφθεί επίσης την πόλη Χομς, όπως δήλωσε ο ΟΗΕ, στην πρώτη του επίσκεψη υπό την ιδιότητα αυτή.
Η πιο πρόσφατη επίσκεψη από επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ ήταν τον Δεκέμβριο του 2015.
"Στη Δαμασκό, ο κ. Lowcock αναμένεται να συναντήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανθρωπιστικούς οργανισμούς, εταίρους και άλλους βασικούς εμπλεκόμενους φορείς", αναφέρει ο ΟΗΕ σε δήλωση.
"Στην Χομς, θα συναντηθεί με ανθρώπους που έχουν υποφέρει από την κρίση και χρειάζονται βοήθεια ".
Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ άρχισαν τη Δευτέρα να χορηγούν βοήθεια για πρώτη φορά σε έξι μήνες σε περίπου 60.000 Σύριους πρόσφυγες, που έχουν πληγεί σε μια έρημη περιοχή κοντά στα σύνορα της Συρίας με τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι στα τέλη του 2017, ήλπιζε να επαναλάβει τις εκκενώσεις των ασθενών από τη μεγαλύτερη πολιορκία της Συρίας στην ανατολική Γκούτα.
Ένα "συνέδριο εθνικού διαλόγου" πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη ρωσική πόλη Σότσι αυτό το μήνα.
Ο απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ, Staffan de Mistura, δήλωσε ότι αυτή η συνάντηση θα πρέπει να αξιολογηθεί από την ικανότητά της να υποστηρίξει τις συνομιλίες της Γενεύης με επικεφαλής τον ΟΗΕ, για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, ο οποίος διεξάγεται για σχεδόν επτά χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης