Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Toyota αποκαλύπτει σχέδια για αυτοοδηγούμενο όχημα για μεταφορές και υπηρεσίες courier

Η Toyota αποκαλύπτει σχέδια για αυτοοδηγούμενο όχημα για μεταφορές και υπηρεσίες courier
Το όχημα θα διαθέτει ένα ανοιχτό περιβάλλον, ώστε να επιτρέπει στους εταίρους της Toyota να εγκαταστήσουν το δικό τους αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης
Η Toyota ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, σχέδια για ένα αυτοοδηγούμενο ηλεκτρικό όχημα, προσανατολισμένο σε εταιρείες, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν για εργασίες όπως μεταφορές και παράδοση πακέτων, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν κατασκευάζουν απλά αυτοκίνητα, αλλά παρέχουν και υπηρεσίες μαζί τους.
Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια αυτοκινήτων παγκοσμίως, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές στο όχημα e-Palette σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, στις αρχές της δεκαετίας του 2020.
Θα κυκλοφορεί σε τρία μεγέθη: ένα όχημα σε μέγεθος λεωφορείου, ένα μεσαίου μεγέθους βαν και ένα μικρό όχημα για παραδόσεις.
Η Toyota αποκάλυψε στο παγκόσμιο συνέδριο τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας ότι θα συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Amazon, η κινεζική εταιρία Didi Chuxing, η Pizza Hut, η Mazda και η Uber, για να αναπτύξει το όχημα και το λογισμικό του.
Μετά από εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη στην αυτοοδηγούμενη τεχνολογία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να αποκαλύπτουν καθορισμένες στρατηγικές και αναζητούν την εφαρμογή της τεχνολογίας σε χρήσεις όπως τις υπηρεσίες μεταφοράς και τις παραδόσεις πακέτων.
Η Toyota χρειάστηκε περισσότερο από τους ανταγωνιστές της για να ακολουθήσει την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων, αλλά θα διαθέσει 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 για να αναπτύξει την προηγμένη αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης.
Σχεδιάζει να αρχίσει να δοκιμάζει αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στους αυτοκινητόδρομους περίπου το 2020.
"Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την κατεύθυνση της βιώσιμης κινητικότητας, αποδεικνύοντας τη συνεχή επέκτασή μας πέρα από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα και φορτηγά στη δημιουργία νέων αξιών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών για τους πελάτες", δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda.
Το όχημα θα διαθέτει ένα ανοιχτό περιβάλλον, ώστε να επιτρέπει στους εταίρους της Toyota να εγκαταστήσουν το δικό τους αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης.
Η αποκαλούμενη τεχνολογία "guardian" της Toyota θα λειτουργήσει ως δίχτυ ασφαλείας, ανέφερε η εταιρεία.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι τεχνολογικές εταιρείες και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών, έχουν συνεργαστεί σε projects αυτοοδηγούμενων τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της δυσκολίας και του υψηλού κόστους ανάπτυξης μόνο αυτής της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης