Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά - Το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά - Το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα
Με οριακές διακυμάνσεις άνοιξε σήμερα η Wall Street, μετά τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά
Με οριακές διακυμάνσεις άνοιξε σήμερα (08/01/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να κάνουν ένα… διάλειμμα από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,11%, στις 25.268,31 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,07% και κινείτο στις 2.741,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,07% υψηλότερα, στις 7.141,38 μονάδες.


Σημειώνεται ότι την πρώτη εβδομάδα συναλλαγών του 2018, οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν ισχυρό ράλι, με τον Dow Jones να σημειώνει το καλύτερο ξεκίνημα έτους από το 2003, ενώ ο Nasdaq και ο S&P 500 κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις από το 2006.
Η Wall Street ενισχύθηκε σημαντικά την περασμένη Παρασκευή (05/01), με τους δείκτες να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ, που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.
Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2017 δημιουργήθηκαν 148.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για 190.000 νέες θέσεις εργασίας.
Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2017 που ξεκινά αυτή την εβδομάδα με τις J.P. Morgan Chase, BlackRock και Wells Fargo, μεταξύ άλλων.
Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν εφάπαξ ζημίες στα κέρδη δ’ τριμήνου 2017, λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών θα παραμείνουν, παράλληλα, και οι ανησυχίες γύρω από τις γεωπολιτικές εντάσεις, καθώς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Βόρειας Κορέας και Δύσης.
Η μετοχή της Caterpillar ενισχύεται κατά 1,4%, μετά την αναβάθμισή της από την J.P. Morgan.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αναλυτές αναμένουν ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει πολύ σύντομα το φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως, πλησιάζοντας τα αντίστοιχα επίπεδα παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το αργό ενισχυόταν μόλις κατά 0,01%, στα 61,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,01% χαμηλότερα, στα 67,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης