Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ώρα διαλόγου για Νότια και Βόρεια Κορέα – Αύριο Τρίτη 9/1 η κρίσιμη συνάντηση

Ώρα διαλόγου για Νότια και Βόρεια Κορέα – Αύριο Τρίτη 9/1 η κρίσιμη συνάντηση
Στο επίκεντρο των συνομιλιών η συμμετοχή της Β. Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας
Ύστερα από μήνες επιθετικής ρητορικής και άκρως επικίνδυνων πολιτικών κινήσεων με αφορμή τις πυρηνικές δοκιμές της Β. Κορέας, σήμανε η ώρα του διαλόγου στην κορεατική χερσόνησο.
Αύριο Τρίτη 9/1 αξιωματούχοι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας θα συναντηθούν στο Panmunjom, ένα χωριό στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών, εκεί που υπεγράφη η συμφωνία ανακωχής το 1953.
Στο επίκεντρο της ατζέντας θα βρεθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ενοποίησης της Ν. Κορέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, θα επικεντρωθεί αρχικά στην συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.
Στην ατζέντα των συζητήσεων θα συμπεριληφθούν επίσης, θέματα που σχετίζονται με την βελτίωση των διμερών σχέσεων, όπως επίσης και ζητήματα επείγουσας ανάγκης που έχουν προταθεί για συζήτηση από τη Νότια Κορέα, από τον περασμένο Ιούλιο.
Κύριο μέλημα, αλλά και πρόκληση των νοτιοκορεατικών αρχών είναι αφενός να φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους βορειοκορεάτες και αφετέρου να μη δυσαρεστήσουν τις ΗΠΑ λόγω της σκληρής γραμμής που τηρεί ο πρόεδρος Trump έναντι του Kim Jong un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης