Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήσεις σε μισθούς ανακοίνωσε η Aramco κι άλλες εταιρείες στη Σαουδική Αραβία ενάντια στη λιτότητα

Αυξήσεις σε μισθούς ανακοίνωσε η Aramco κι άλλες εταιρείες στη Σαουδική Αραβία ενάντια στη λιτότητα
Στόχος είναι να μειωθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών στη Σ. Αραβία από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας
Η Aramco, ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του βασιλείου ανακοίνωσαν την αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων τους μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά 105 τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
Οπως αναφέρεο το Bloomberg, στόχος είναι να μειωθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών της Σαουδικής Αραβίας οι οποίοι βλέπουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας να αυξάνουν το τελευταίο διάστημα.
Η Aramco, στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι θα δώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις καθώς θα δώσει στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της έως και 267 δολάρια επιπλέον το μήνα (1.000 ριάλ) για ένα έτος που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2018.
Οι αυξήσεις αυτές θα αφορούν υπαλλήλους της στη Σαουδική Αραβία ο μισθός των οποίων φτάνει έως τα 20.000 ριάλ το μήνα.
Επιπλέον, χρήματα θα λάβουν κι όσοι ανήκουν στο πρόγραμμα μαθητείας και κολλεγίων οι οποίοι θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνουν κατά 10%.
Ωστόσο η απόφαση αυτή δεν αναμένεται να βρει σύμφωνους τους επενδυτές της, καθώς η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να πουλήσει μέχρι και το 5% της πετρελαϊκής εταιρείας. Η πώληση μετοχών αποτελεί μέρος του σχεδίου του Πρίγκιπα Mohammed bin Salman για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ταμείου κρατικών επενδύσεων στον κόσμο και τη μείωση της εξάρτησης της οικονομίας από τους υδρογονάνθρακες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης