Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci (Τουρκοκύπριος): Εύχομαι να υπάρξει σύντομα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό

Akinci (Τουρκοκύπριος): Εύχομαι να υπάρξει σύντομα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό
Η πρόεδρος του κόμματος "Καλό κόμμα" κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ώστε οι Τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν αν θέλουν προσάρτηση με την Τουρκία 
Tην ευχή να υπάρξει σύντομα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό και το αποτέλεσμα των σημερινών (7/1) εκλογών να οδηγήσει τον λαό σε καλύτερες και πιο όμορφες μέρες» εξέφρασε ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Mustafa Akinci εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου όπου ψήφισε στα Κατεχόμενα.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι «διαφύλαξε την ουδετερότητά του σε αυτές τις λεγόμενες εκλογές», λέγοντας πως είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί με δημοκρατικό τρόπο.
Παράλληλα δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στο Κυπριακό και ότι η ζωή συνεχίζεται στη βόρεια Κύπρο».
Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρόκληση της προέδρου του νεοσύστατου κόμματος στα κατεχόμενα με την επωνυμία «Καλό Κόμμα» Meral Akencer, η οποία απευθυνόμενη προς την τουρκική κυβέρνηση την προκαλεί να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε οι Τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν αν θέλουν προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία.
Η Akencer είπε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία το 2019.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 50 νέων μελών της λεγόμενης βουλής στα κατεχόμενα αναμένεται να λήξει στις 6 μμ, αλλά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από το πρωί της Δευτέρας, λόγω της οριζόντιας ψηφοφορίας που καθιερώθηκε για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, 14% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει οριζόντια, δηλαδή θα επιλέξει υποψηφίους από διάφορα κόμματα, γεγονός που θα περιπλέξει και θα καθυστερήσει την καταμέτρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης