Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Με σύνθημα "Berluconi πρόεδρος" κατεβαίνει στις εκλογές του Μαρτίου η Κεντροδεξιά

Ιταλία: Με σύνθημα
Ο  Berlusconi λόγω οριστικής καταδίκης δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στο ιταλικό κοινοβούλιο ούτε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα μέχρι το 2019 
Ένα άκρως εγωκεντρικό σύμβολο επέλεξε ο Sylvio Berlusconi για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του Forza Italia για τις εκλογές της 4ης Μαρτίου που δεν είναι άλλο από το «Berlusconi πρόεδρος» το οποίο θα τυπωθεί στα ψηφοδέλτια της κεντροδεξιάς.
Ο Ιταλός μεγιστάνας που έχει διατελέσει 3 φορές πρωθυπουργός στην Ιταλία (1994 -1995, 2001- 2006 και 2008-2011), εν μέσω σεξουαλικών και οικονομικών σκανδάλων, παρουσίασε το σύμβολο του κόμματος μέσω Twitter λέγοντας στους ψηφοφόρους του: «θέλω να σας ευχηθώ καλή Κυριακή, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το σύμβολό μας για τις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Και με αυτό τον νέο εκλογικό νόμο είναι πολύ εύκολο να ψηφίσετε. Φτάνει να σταυρώσετε το λογότυπο της Forza Italia».
Υπενθυμίζεται ότι λόγω οριστικής καταδίκης, ο Berlusconi δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στο ιταλικό κοινοβούλιο, ούτε να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα μέχρι το 2019. Πρόκειται, όμως, να πάρει μέρος δυναμικά στην προεκλογική αυτή εκστρατεία και αποφάσισε να προσθέσει το επώνυμό του στο σύμβολο του κόμματός του. Η Forza Italia έχει ανακοινώσει ήδη οτι στις εκλογές του Μαρτίου θα συμμαχήσει με την Λέγκα του Βορά του Matteo Salvini και με το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης