Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan(Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Πιθανή η συνεργασία αριστερών και δεξιών κομμάτων μετά τις ιταλικές εκλογές του Μαρτίου

Padoan(Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Πιθανή η συνεργασία αριστερών και δεξιών κομμάτων μετά τις ιταλικές εκλογές του Μαρτίου
Ο Padoan εκτιμά ότι κανένα από τα τρία βασικά κόμματα - PD, Forza Italia, κόμμα των 5 Αστέρων - δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση
Το ενδεχόμενο η επόμενη κυβέρνηση στην Ιταλία να είναι συνασπισμός αριστερών και δεξιών κομμάτων δεν απέκλεισε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Pier Carlo Padoan αν κανένα από τα κόμματα δεν είναι καθαρός νικητής στις εκλογές του Μαρτίου.
Σε συνέντευξη τους την ιταλική Corriere della Sera ο ιταλός ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι κανένα από τα τρία βασικά κόμματα - το Δημοκρατικό PD, η Forza Italia και το κόμμα των 5 Αστέρων - δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Παρότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα κεντροδεξιά κόμματα προηγούνται κανένα δεν κερδίζει αυτονομία.
Στο ερώτημα εάν το Δημοκρατικό κόμμα και το κεντροδεξιό Forza Italia του Berlusconi μπορούν να κυβερνήσεις μαζί ο Padoan υποστηρίζει ότι «σε ένα πλαίσιο μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Η αβεβαιότητα αυτή έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στις αγορές οι οποίες παρακολουθούν με αμηχανία την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών στις 4 Μαρτίου στην Ιταλία καθώς το γερμανοιταλικό δεκαετές ομόλογο βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα.
Τα ιταλικά ομόλογα αν και βγήκαν ενισχυμένα τα τελευταία χρόνια από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παραμένουν ευάλωτα σε πολιτικούς κινδύνους καθώς η ΕΚΤ άρχισε να μειώνει τις αγορές ομολόγων της.
Τα κόμματα υπόσχονται στους ιταλούς ψηφοφόρους ότι θα αλλάξουν ή και θα καταργήσουν τους κανόνες του προϋπολογισμού που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι θα μειώσουν τους φόρους και θα δώσουν περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουν την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης