Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump ισχυρίζεται ότι θα μιλήσει οπωσδήποτε με τον Kim Jong Un στο τηλέφωνο

Reuters: Ο Trump ισχυρίζεται ότι θα μιλήσει οπωσδήποτε με τον Kim Jong Un στο τηλέφωνο
Ο Αμερικάνος πρόεδρος D. Trump υποστήριξε ότι χάρη στις δικές του πιέσεις κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Βόρεια και Νότια Κορέα
Ο Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump, είπε ότι θα μιλήσει οπωσδήποτε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, στο τηλέφωνο και εξέφρασε την ελπίδα για θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το Reuters.
H Bόρεια Κορέα συμφώνησε την Παρασκευή 5/1 να προχωρήσει σε επίσημες συνομιλίες με τη Ν. Κορέα την προσεχή εβδομάδα, τις πρώτες μετά από δύο χρόνια και ύστερα από την αναβολή μίας κοινής στρατιωτικής άσκησης που θα έκαναν οι Νοτιοκορεάτες με τις ΗΠΑ.
Ο Trump απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Camp David, εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει με τον Kim, αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
"Οπωσδήποτε θα το κάνω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό" ήταν τα λόγια του Αμερικάνου προέδρου.
Ο Trump έχει ανταλλάξει προσβολές με τον Kim από τη μέρα που ανέλαβε την εξουσία, αποκαλώντας τον και "πυραυλάνθρωπο", εξαιτίας των βαλλιστικών δοκιμών της Β. Κορέας.
Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα μεγαλύτερο κουμπί εκτόξευσης πυραύλων από ό,τι ο Βορεικορεάτης ηγέτης.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα αναμένεται να επισκιάσουν και τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες, που θα γίνουν στη Νότια Κορέα τον επόμενο μήνα, αλλά και τις ενδοκορεάτικες σχέσεις.
Ο Trump υποστήριξε ότι οι συνομιλίες θα απαλύνουν τις εντάσεις και επιχείρησε να τις πιστωθεί, λέγοντας ότι γίνονται χάρη και στις δικές του πιέσεις.
"Τώρα μιλούν για τους ολυμπιακούς αγώνες, είναι μία αρχή, μία καλή αρχή και δεν θα είχε γίνει τίποτα, αν δεν είχα εμπλακεί" ανέφερε ο Αμερικάνος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι "ο Kim γνωρίζει ότι δεν ανακατεύομαι, το ξέρει καλά αυτό".
"Αν βγει κάτι από αυτές τις συζητήσεις, θα είναι σπουδαίο για ολόκληρη την ανθρωπότητα" κατέληξε ο Trump.
Την Κυριακή 7/1 η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε μία λίστα πέντε αξιωματούχων που θα εκπροσωπήσουν την Πιονγκγιάνγκ, μία μέρα μετά την ανακοίνωση από τη Νότια Κορέα των δικών της εκπροσώπων.
Επικεφαλής της βορειοκορεάτικης αποστολής θα είναι ο Ri Son Gwon, που ηγείται και της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση, η οποία ασχολείται κυρίως με υποθέσεις της Νότιας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης