Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο πρόεδρος Maduro ανακοίνωσε την κυκλοφορία κρυπτονομίσματος με βάση το πετρέλαιο

Βενεζουέλα: Ο πρόεδρος Maduro ανακοίνωσε την κυκλοφορία κρυπτονομίσματος με βάση το πετρέλαιο
Tα 100 εκ κρυπτονομίσματα που θα εκδοθούν θα έχουν ως αναφορά την τιμή του πετρελαίου της χώρας καθώς ένα Petro θα αξίζει όσο ένα βαρέλι πετρέλαιο Βενεζουέλας
Στην έκδοση του πρώτου της κρυπτονομίσματος προχωρά τις επόμενες ημέρες η Βενεζουέλα με τον πρόεδρο Nicolas Maduro να ανακοινώνει ότι πρόκειται να εκδώσει 100 εκατομμύρια τέτοια νομίσματα τα οποία θα φέρουν την ονομασία Petro.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα νέα κρυπτονομίσματα θα έχουν ως αναφορά την τιμή του πετρελαίου της χώρας καθώς ένα Petro θα αξίζει όσο ένα βαρέλι πετρέλαιο Βενεζουέλας το οποίο ωστόσο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό του των τελευταίων 14 χρόνων.
Μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών του που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση, ο Maduro είπε ότι το κρυπτονόμισμα θα υποστηριχθεί από 5 δισεκατομμύρια βαρέλια στο μπλοκ Ayacucho της ζώνης πετρελαίου Orinoco. Με βάση την τελευταία τιμή του βαρελιού πετρελαίου της χώρας, το συνολικό ποσό θα ανέρχεται σε περίπου 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Έχω διατάξει την έκδοση 100 εκατομμυρίων petros με τη νομική υποστήριξη του πετρελαϊκού πλούτου της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Maduro. Είπε ότι η κρυπτογράφηση θα βοηθήσει τη χώρα της Νότιας Αμερικής να σταματήσει την «τυραννία του δολαρίου», τον οικονομικό πόλεμο και τις οικονομικές διώξεις από την ηγεσία των ΗΠΑ. Το 2017 το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. ενέταξε στην περίφημη «μαύρη λίστα» του ανώτερους αξιωματούχους της Βενεζουέλας , συμπεριλαμβανομένου του Maduro και πολλών υπουργών της κυβέρνησής του.
Τα χρόνια κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης έχουν αφήσει τη Βενεζουέλα έρμαιο ενός τεράστιου πληθωρισμού, με τις ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων να χτυπούν πραγματικά στην καρδιά της κοινωνίας .
Σήμερα (6/10 χιλιάδες κάτοικοι του Καράκας και πολλών μεγάλων πόλεων κατέκλεισαν τα σουπερ μάρκετ της χώρας μετά την ανακοίνωσή της κυβέρνησης να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες τους να μειώσουν στο μισό τις τιμές των προϊόντων.
Ο μεγάλος πληθωρισμός έχει οδηγήσει στην απόγνωση εκατομμύρια κατοίκους οι οποίοι αδυνατούν να αγοράσουν τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης