Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Νέα πολιτικά ήθη εγκαινιάζει ο Berlusconi - Πληρώστε για να ενταχθείτε στα ψηφοδέλτια

Deutsche Welle: Νέα πολιτικά ήθη εγκαινιάζει ο Berlusconi - Πληρώστε για να ενταχθείτε στα ψηφοδέλτια
Το παράδειγμά του ακολουθούν και τα υπόλοιπα κόμματα καθώς η μερική κάλυψη των εξόδων της προεκλογικής εκστρατείας από το ιταλικό δημόσιο δεν τους φτάνει
Μια νέα εποχή στις εκλογικές αναμετρήσεις εγκαινιάζει ο Sylvio Berlusconi στην Ιταλία ο οποίος ανακοίνωσε στους υποψηφίους του κόμματος του Forza Italia ότι θα πρέπει να καταβάλουν 35 χιλιάδες ευρώ για να συμμετέχουν στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.
Το παράδειγμά του ακολουθούν και τα υπόλοιπα κόμματα καθώς η μερική κάλυψη των εξόδων της προεκλογικής εκστρατείας από το ιταλικό δημόσιο δεν φαίνεται να τους αρκεί.
Πάντως ο πολυμήχανος δισεκατομμυριούχος εγκαινιάζει για μια ακόμη φορά «νέα ήθη και έθιμα» στην ιταλική πολιτική σκηνή μετά την κατάργηση της επίσημης κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, τώρα ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός αναζητά γνωστά πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών, που να είναι σε θέση να δώσουν και μια σημαντική οικονομική συμβολή. Στους υποψήφιους του κόμματος του Ιταλού μεγιστάνα και καναλάρχη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, Adriano Galliani ενώ η Corriere dela Serra αναφέρει οτι ο Berlusconi διαλέγει προσωπικά τα ονόματα των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτιά του σε συνεδριάσεις στη βίλα του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.
Το παράδειγμα αποφάσισε να ακολουθήσει και η Λέγκα του Βορρά του Matteo Salvini , η οποία ζητά 20.000 ευρώ από κάθε υποψήφιο. Το ακροδεξιό κόμμα αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα διότι οι εισαγγελείς της Γένοβας έχουν κατασχέσει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς του λόγω ατασθαλιών, οι οποίες έγιναν την εποχή κατά την οποία ηγέτης του κόμματος ήταν ο Uberto Bossi.
Όσο για την κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, μέχρι σήμερα ο κάθε βουλευτής και γερουσιαστής καλείτο να καταβάλλει 1.500 ευρώ το μήνα σε εσωτερικό ταμείο αλληλεγγύης. Δεν αποκλείεται, όμως, μετά τις εκλογές της άνοιξης το ποσό αυτό να αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης