Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για όλους

Αναστασιάδης (Κύπρος): Να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για όλους
Τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των υδάτων έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου
«Το 2018 να είναι χρόνος ειρήνης και δημιουργίας και θα προσπαθήσουμε, μέσα σε κλίμα συναίνεσης και δημιουργικότητας, να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για όλους» δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανίων στην Κύπρο έγινε κοντά στη ναυτική βάση Ζυγίου, με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο να τελεί τη Θεία Λειτουργία και να ακολουθεί ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου.
Στο μήνυμά του για τον σημερινό εορτασμό ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ότι «για να έρθουν καλύτερες μέρες εξαρτάται όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τον λαό. Όλοι πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση με ομόνοια, αγάπη και αδελφοσύνη, και τότε ο Θεός θα μας ευλογήσει ώστε να έχουμε καλή λύση του Κυπριακού, αλλά και όλα τα αγαθά του», είπε χαρακτηριστικά.
Τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανίων έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, στην εντός των τειχών τουρκοκυπριακή συνοικία της Αμμοχώστου. Ακολούθησε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στην παραλία "Γλώσσα", όπου παραδοσιακά γινόταν η τελετή και πριν από την εισβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης