Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Να μείνει η Βρετανία στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση ζητούν από τη May 20 Βρετανοί ευρωβουλευτές

Guardian: Να μείνει η Βρετανία στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση ζητούν από τη May 20 Βρετανοί ευρωβουλευτές
Δεν πρόκειται να αλλάξει, πάντως, η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, μετά την επιστολή των ευρωβουλευτών
Να αλλάξει πορεία και να επιδιώξει την πλήρη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά της ΕΕ και την τελωνειακή ένωση ζήτησαν από την Theresa May 20 Βρετανοί ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων τριών Συντηρητικών και της πλειοψηφίας των Εργατικών, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.
Με μία επιστολή τους που είναι πρόκληση όχι μόνο για την πρωθυπουργό, αλλά και για τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn, οι 20 ευρωβουλευτές τονίζουν ότι η ανάγκη παραμονής στην ενιαία αγορά είναι πιο επιτακτική μετά το δημοψήφισμα.
Προειδοποιούν επίσης για τον κίνδυνο να συντριβεί οικονομικά και να γίνει φτωχότερη η Βρετανία και ζητούν να επανεξεταστεί το Brexit.
"O καλύτερος τρόπος να διασφαλίσουμε την ευημερία της Βρετανίας είναι να μείνουμε κοντά στην Ευρώπη, μέσα στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, μέσω μίας συμφωνίας που θα επιτευχθεί αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "δυστυχώς μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό".
Χαρακτηρίζουν επίσης τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η Βρετανία βοήθησε να φτιαχτεί η ενιαία αγορά, αλλά διαδοχικές κυβερνήσεις της απέτυχαν να το εκμεταλλευτούν αυτό.
Υπογράμμισαν δε, τις κινήσεις της ΕΕ μετά το δημοψήφισμα για να αντιμετωπίσει τη φοροαποφυγή κολοσσών, όπως η Amazon, να διασώσει τα χρήματα Βρετανών στο εξωτερικό και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τον Καναδά και την Ιαπωνία.
Υποστηρίζουν και ότι η ελεύθερη μετακίνηση σχεδιάστηκε για να ελαχιστοποιήσει τις περικοπές των μισθών.
Οι 12 από τους ευρωβουλευτές ανήκουν στους Εργατικούς και οι υπόλοποι είναι Συντηρητικοί, Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και Πράσινοι.
Οι Εργατικοί θέλουν να μείνει η Βρετανία στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδυ για το Brexit, αλλά υπόσχονται ότι θα εισπράξουν τα οφέλη μόνο μετά την ολοκλήρωσή του.
Το κόμμα παλεύει να βρει μία ισορροπία, καθώς πολλοί υποστηρικτές του ψήφισαν υπέρ του Brexit, αν και το 80% εξ αυτών επιθυμεί την παραμονή στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.
Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Tony Blair κατηγόρησε το κόμμα, επειδή δεν έχει μία ξεκάθαρη θέση.
Γενικά, οι Εργατικοί υποστηρίζουν ότι το Brexit έχει ξεκινήσει ως διαδικασία και μένει να φανεί πόσο μακριά θα πάει το 2018.
Ένας από τους Συντηρητικούς βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή, θεωρεί ότι το 52% που πήρε το Brexit στο δημοψήφισμα δεν είναι ένα πειστικό ποσοστό, επιχειρηματολογώντας υπέρ μίας ευρύτερης πλειοψηφίας για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης