Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αρνούνται οι ΗΠΑ ότι "πάγωσαν" την οικονομική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Reuters: Αρνούνται οι ΗΠΑ ότι
Ο Trump είχε δηλώσει την Τρίτη 2/1 ότι θα διακρατήσει λεφτά από τους Παλαιστίνιους, κατηγορώντας τους ότι δεν δείχνουν πλέον προθυμία να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ
Οι ΗΠΑ "πάγωσαν" χρηματοδότηση ύψους 125 εκ. δολ. προς μία υπηρεσία του ΟΗΕ, που βοηθάει τους Παλαιστίνιους, πρόσφυγες, έγραψε η ιστοσελίδα Axios News την Παρασκευή 5/1, ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση για την πληρωμή, όπως μεταδίδει το Reuters.
Mέρες μετά την απειλή του Donald Trump ότι θα διακρατήσει μελλοντικές πληρωμές βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, το Axios News έγραψε ότι η χρηματοδότηση "πάγωσε" μέχρι η κυβέρνηση των ΗΠΑ να ολοκληρώσει την επανεξέταση της βοήθειάς της προς την Παλαιστινιακή Αρχή.
Το ποσό, το 1/3 της ετήσιας δωρεάς των ΗΠΑ προς την Υπηρεσία Ανακούφισης και Εργασιών του ΟΗΕ, επρόκειτο να καταβληθεί μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με το Axios News.
Αξιωματούχος του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι "αυτή η ιστορία (του Axios) είναι παραπλανητική, επειδή δεν πήραν τα λεφτά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν σημαίνει ότι ανεστάλη, ούτε ότι ακυρώθηκε η πληρωμή, οι χρηματοδοτήσεις είναι σε εξέλιξη και έχουμε περιθώριο ως τα μέσα Ιανουαρίου για να αποφασίσουμε".
Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια προκαταρκτική απόφαση, απάντησε επίσης αρνητικά.
Αλλά και εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης και Εργασιών του ΟΗΕ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ο Trump είχε δηλώσει την Τρίτη 2/1 ότι θα διακρατήσει λεφτά από τους Παλαιστίνιους, κατηγορώντας τους ότι δεν δείχνουν πλέον προθυμία να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ.
"Πληρώνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και δεν το εκτιμούν, ούτε το σέβονται, δεν θέλουν καν να διαπραγματευτούν για μία ειρήνη διαρκείας με το Ισραήλ, οπότε γιατί να τους πληρώνουμε;" αναρωτήθηκε ο Trump με ανάρτησή του στο Twitter.
Oι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος δωρητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ και το 206 κατέβαλε 370 εκατ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης