Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν τριών ετών το πετρέλαιο – Ξεπέρασε τα 62 δολ. το αμερικανικό αργό

Σε υψηλό σχεδόν τριών ετών το πετρέλαιο – Ξεπέρασε τα 62 δολ. το αμερικανικό αργό
Ιράν και αμερικανικά αποθέματα παράγοντες στήριξης για το πετρέλαιο
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015 διαμορφώθηκε ο μαύρος χρυσός, βρίσκοντας στήριξη από την συνεχιζόμενη αναταραχή στο Ιράν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή ροή των προμηθειών στις αγορές.
Την ίδια ώρα στήριξη προσέφερε και το γεγονός ότι τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν περισσότερο του αναμενόμενου, αν και υπήρξε αύξηση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων μαύρου χρυσού.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2018 για το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύθηκε άνω του 0,5% για να φθάσει στο επίπεδο των 62,02 δολαρίων, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.
Σε ανάλογα θετική πορεία κινήθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2018 για το Brent, με κέρδη της τάξης του 0,2% και διαμόρφωση στα 68,02 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως τα 68,27 δολάρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, τα αποθέματα των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017 υποχώρησαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια.
Αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων κινήθηκαν κατά 8,9 εκατ. βαρέλια υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης