Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για την οικονομία - Έρχονται καλύτερες ημέρες

tags :
Buffett: Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για την οικονομία - Έρχονται καλύτερες ημέρες
Στόχος των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών, τονίζει ο W. Buffett
Ιδιαίτερα αισιόδοξος τόσο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας όσο και για την ευημερία των Αμερικανών εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett.
Σε άρθρο του, το οποίο θα δημοσιευθεί στην έκδοση του περιοδικού Time στις 15 Ιανουαρίου 20178, το οποίο εντάσσεται σε ένα ειδικό αφιέρωμα υπό τον γενικό τίτλο «Οι Αισιόδοξοι», ο Buffett, υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να φοβούνται για τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας τους αλλά ούτε για το μέλλον των παιδιών τους.
Όπως σημειώνει η «ταχύτητα οικονομική ανάπτυξη δεν είναι απαραίτητη για να θριαμβεύσει η κοινωνίας.
Ακόμη και με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2% (προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό) και αύξηση του πληθυσμού 0,8% ετησίως, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στις ΗΠΑ θα φθάσει το 2043 στα 79.000 δολάρια από 59.000 δολάρια που ήταν το 2017.
«Αυτή η αύξηση κατά 20.000 δολάρια εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», εκτιμά ο Buffett.
Παράλληλα προσθέτει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν καλύτερη ζωή από τους γονείς τους και τόνισε ότι αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ΗΠΑ είναι στο «κλείσιμο» του χάσματος μεταξύ φτωχών και πλούσιων.
«Μία πλούσια οικογένεια προσέχει όλα της τα παιδιά, όχι μόνο αυτά τα ταλέντα των οποίων εκτιμούν οι αγορές.
Στα επόμενα χρόνια της ανάπτυξης τα οποία βρίσκονται μπροστά μας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αμερική μπορεί τόσο να παράγει πλούτο όσο και να προσφέρει μία αξιοπρεπή ζωή για όλους», καταλήγει ο Buffett.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης