Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επενδύει 2,1 δισ. δολάρια σε ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης

Κίνα: Επενδύει 2,1 δισ. δολάρια σε ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες, έχουν συγκρίνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στην AI, σαν τον "διαστημικό αγώνα της δεκαετίας του '50"
Τεχνολογικό κέντρο αξίας 2,1 δισ. δολαρίων αφιερωμένο στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI), σχεδιάζει να κατασκευάσει η Κίνα, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Το κέντρο θα κατασκευαστεί εντός πέντε ετών και θα βρίσκεται στην περιοχή Μεντούγκου στο δυτικό Πεκίνο, ενώ θα φιλοξενεί περίπου 400 επιχειρήσεις και αναμένεται να δημιουργήσει ετήσια παραγωγή αξίας περίπου 7,6 δισ. δολαρίων.
Τα μεγάλα δεδομένα μεγάλης ταχύτητας, το cloud computing, η βιομετρία και η αποκαλούμενη βαθιά εκμάθηση, ένα σκέλος της AI, θα αποτελέσουν το επίκεντρο του νέου πάρκου.
Η Κίνα θέλει να πραγματοποιήσει μια "σημαντική ανακάλυψη" στην τεχνολογία AI μέχρι το 2025.
Το Πεκίνο ελπίζει ότι θα συμβάλει στην επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης της ΑΙ στην Κίνα, σε τομείς όπως οι έξυπνες πόλεις, αλλά επίσης προσβλέπει στις στρατιωτικές δυνατότητές της, κάτι που ανησυχεί την ευρύτερη διεθνή κοινότητα.
Ήδη, οι ΗΠΑ ανησυχούν, καθώς πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Πεντάγωνου, έδειξε πόσο ανησυχεί η Ουάσιγκτον για τις κινεζικές επιχειρήσεις που επενδύουν σε νεοφυείς εταιρείες στις ΗΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξουν αυστηρότεροι έλεγχοι.
Την Τρίτη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ενέκρινε τη συγχώνευση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της MoneyGram με την Ant Financial, θυγατρική του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες, έχουν συγκρίνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στην AI, σαν τον "διαστημικό αγώνα της δεκαετίας του '50".
Το Xinhua δήλωσε ότι το πάρκο του Πεκίνου θα αναπτυχθεί από την Ομάδα Ανάπτυξης Zhongguancun, η οποία θα επιδιώξει εταιρική σχέση με κινεζικά και υπερπόντια πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και μεγάλες επιχειρήσεις για να δημιουργήσει έναν αριθμό ερευνητικών κόμβων στις εγκαταστάσεις.
Αυτά θα περιλαμβάνουν ένα εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης "σε εθνικό επίπεδο", σύμφωνα με το Xinhua.

www.bannkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης