Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομάδα νομικών προβαίνει σε ενέργειες με στόχο να εμποδίσουν την πώληση της Niki στην IAG

Ομάδα νομικών προβαίνει σε ενέργειες με στόχο να εμποδίσουν την πώληση της Niki στην IAG
Εάν καταδικαστεί η καταγγελία ενώπιον του δικαστηρίου στο Βερολίνο, η πώληση της Niki στην IAG θα κινδυνέψει 
Oμάδα που εκπροσωπεί επιβάτες αεροπορικών εταιρειών έχει ξεκινήσει νομικές ενέργειες για τη μετατόπιση της διαδικασίας πτώχευσης της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας Niki από τη Γερμανία στην Αυστρία, μία κίνηση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πώληση της στην IAG της Βρετανίας.
Η Fairplane, που επιδιώκει να ανακτήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η Niki τα οφείλει σε επιβάτες, κατέθεσε ξεχωριστές νομικές υποθέσεις την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2017, για να εμποδίσει τις διαδικασίες πτώχευσης στο Βερολίνο και να τις ξεκινήσει στην Αυστρία.
Αν και το απαιτούμενο ποσό είναι σχετικά μικρό, ένας εκπρόσωπος του εκκαθαριστή της Air Berlin, Lucas Floether, δήλωσε ότι η καταγγελία θα μπορούσε να επηρεάσει την πώληση της Niki στη Vueling του ομίλου IAG που είχε συμφωνηθεί την περασμένη εβδομάδα.
"Εάν καταδικαστεί η καταγγελία ενώπιον του δικαστηρίου Charlottenburg (στο Βερολίνο), η πώληση της Niki στην IAG θα κινδυνέψει πολύ", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η ιδιοκτήτρια της IAG British Airways, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θα αγοράσει τη Niki για 20 εκατομμύρια ευρώ και θα παράσχει πρόσθετη ρευστότητα στην εταιρεία μέχρι 16,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η πώληση στην IAG, η οποία είχε αποκλειστικές συνομιλίες για την απόκτηση της αεροπορικής εταιρείας, φάνηκε να σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της εκκαθάρισης της Air Berlin, του πρώην νούμερο 2 γερμανικού αερομεταφορέα, που κατά το παρελθόν είχε στην κατοχή της τη Niki.
Η Fairplane υποστηρίζει, ωστόσο, ότι η Niki, η οποία είναι εγγεγραμμένη ως εταιρεία στην Αυστρία, ήταν κερδοφόρα αλλά είχε χάσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση της, όταν ξεκίνησε η διαδικασία πτώχευσης στη Γερμανία τον Δεκέμβριο.
Ο εκπρόσωπος Ronald Schmid ανέφερε ότι η υπαγωγή της Niki στη γερμανική διαδικασία πτώχευσης ήταν λανθασμένη και ότι οι επιβάτες είχαν περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν τα χρήματά τους στα αυστριακά δικαστήρια.
"Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η πτώχευση θα διεξαχθεί στην Αυστρία - όπου ανήκει - έτσι ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων", δήλωσε ο Schmid στο Reuters.
Κατά τον διορισμό του Floether για την εκκαθάριση της Air Berlin τον Δεκέμβριο, ένας γερμανός δικαστής έκρινε ότι, μολονότι η Niki καταχωρήθηκε ως εταιρεία στην Αυστρία, το κέντρο κύριου ενδιαφέροντός της ήταν στην πραγματικότητα στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης