Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτική η πρώτη συνεδρίαση του 2018 για το πετρέλαιο – Άνω των 66 δολ. παρέμεινε το Brent

Πτωτική η πρώτη συνεδρίαση του 2018 για το πετρέλαιο – Άνω των 66 δολ. παρέμεινε το Brent
Έντονη μεταβλητότητα εμφάνισε τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό
Με απώλειες αλλά και έντονη μεταβλητότητα ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση για το 2018 ο μαύρος χρυσός, καθώς υπήρξε αποκατάσταση της λειτουργίας αγωγών τόσο στη Λιβύη όσο και στη Β. Θάλασσα, ενώ η αμερικανική παραγωγή έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα για διάστημα άνω των 40 ετών.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έφθασαν ενδοσυνεδριακά έως και το υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών, για να διαγράψουν, όμως, το σύνολο των κερδών τους και να «κλείσουν» με αρνητικό πρόσημο.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent αφού πρώτα έφθασε έως τα 67,29 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015, τελικώς έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,45% στα 66,57 δολάρια.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο διαμορφώθηκε έως και το επίπεδο των 60,74 δολαρίων, για να αποδυναμωθεί, όμως, στο τέλος κατά 0,08% και να φθάσει στα 60,37 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγωγός μεταφοράς πετρελαίου Forties, ο οποίος βρίσκεται στη Β. Θάλασσα και έχει ημερήσια μεταφορική ικανότητα 450.000 βαρέλια, ξεκίνησε να λειτουργεί εκ νέου στις 30 Δεκεμβρίου 2017.
Παράλληλα αποκαταστάθηκαν και τα προβλήματα που υπήρξαν – μετά από επιθέσεις ανταρτών – σε αγωγό της Λιβύης, με την παραγωγή της χώρας να επανέρχεται σταδιακά στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την επίθεση.
«Πάρα την αδυναμία των τιμών στη σημερινή (2/1) συνεδρίαση, τόσο το Brent όσο και το WTI παραμένουν σταθερά.
Το επίπεδο στήριξης για το WTI για τα προθεσμιακά συμβόλαια Φεβρουαρίου φθάνει στα 58,95 δολάρια και για τα αντίστοιχα του Brent στα 65,60 δολάρια», εκτίμησε ο David Thompson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην εταιρεία Powerhouse, η οποία ειδικεύεται στο trading ενεργειακών εμπορευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης