Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Υπέβαλλε αίτηση για τη διατήρηση των δρομολογίων στη Βρετανία μετά το Brexit

Ryanair: Υπέβαλλε αίτηση για τη διατήρηση των δρομολογίων στη Βρετανία μετά το Brexit
Η Ryanair δήλωσε το 2017 ότι σχεδιάζει να αναπτυχθεί εκτός Βρετανίας τα επόμενα δύο χρόνια
Η Ryanair υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για άδεια εκμετάλλευσης αεροσκαφών στη Βρετανία, μία κίνηση την οποία ανακοίνωσε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2017, για να διατηρήσει τις εγχώριες δραστηριότητες της στην περίπτωση ενός σκληρού Brexit.
Τα πτητικά δικαιώματα διέπονται επί του παρόντος από συμφωνίες σε επίπεδο ΕΕ και επειδή δεν υπόκεινται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ο τομέας των αερομεταφορών δεν έχει εναλλακτική λύση για την προστασία των πτήσεων, εάν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης σε αριθμούς επιβατών, προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά την αεροπορική εταιρεία Wizz Air, που είναι υποψήφια για την υποβολή αίτησης για ξεχωριστή άδεια στη Βρετανία μέσω θυγατρικής.
"Μια θυγατρική εταιρεία της Ryanair UK υπέβαλε αίτηση στις 21 Δεκεμβρίου 2017 για την έκδοση πιστοποιητικού αερομεταφορέα στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό μπορεί να απαιτηθεί για τα τρία βασικά δρομολόγια της Ryanair στην περίπτωση ενός σκληρού Brexit τον Μάρτιο του 2019 ", ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση.
Η Ryanair δήλωσε το 2017 ότι σχεδιάζει να αναπτυχθεί εκτός Βρετανίας τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς φοβάται ότι η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το Brexit, θα προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στις μετακινήσεις και θα πλήξει τη ζήτηση.
Τα τρία δρομολόγια εντός του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση το Δουβλίνο αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% περίπου των δραστηριοτήτων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης