Διεθνή

Η Β. Κορέα υπογράφει Ολυμπιακή εκεχειρία, αναζητά συνομιλίες με τη Σεούλ

Η Β. Κορέα υπογράφει Ολυμπιακή εκεχειρία, αναζητά συνομιλίες με τη Σεούλ
Ειλικρινά ελπίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα είναι επιτυχημένοι
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un ζήτησε επειγόντως συνομιλίες με τη Σεούλ, έτσι ώστε να καταστούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διοργανώνει η Νότιος Κορέα τον Φεβρουάριο 2018 επιτυχείς.
Σε ετήσια ομιλία για την Πρωτοχρονιά, ο Kim δήλωσε ότι "ειλικρινά ελπίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα είναι επιτυχημένοι".
Οι δύο χώρες θα πρέπει να επιδιώξουν να λύσουν τα προβλήματα μεταξύ τους αντί να ζητούν βοήθεια από τρίτους.
"Ήρθε ο καιρός η Βόρεια και η Νότια Κορέα να καθίσουν και να συζητήσουν σοβαρά πώς να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ τους", δήλωσε ο Kim τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018.
Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε:
"Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής της αντιπροσωπείας μας, και γι 'αυτό οι αρχές του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να συναντηθούν επειγόντως".
Ο πρόεδρος την Νότιας Κορέας Moon Jae-in, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σχόλια του Kim και επανέλαβε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για συνομιλίες χωρίς όρους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Park Soo-hyun.
"Η κυβέρνηση μας θα συνεργαστεί στενά με τη διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπίσει με ειρηνικό τρόπο το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας, ενώ θα συνομιλήσει με τη Βόρεια Κορέα για να μετριάσουμε τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο και να επέλθει ειρήνη", ανέφερε ο Park.
Η Σεούλ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη Βόρεια Κορέα να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Πιονκτσάνγκ, περίπου 80 μίλια από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας.
«Με τη Νότια Κορέα να συμμετέχει και στη διεθνή εκστρατεία κυρώσεων, δεν είναι εύκολο για τη Σεούλ να προχωρήσει, πριν η Βόρεια Κορέα δείξει ειλικρίνεια με την αποπυρηνικοποίηση», δήλωσε ο Park.
"Οι σχέσεις θα αρχίσουν να βελτιώνονται μόνο εάν υπάρξει αλλαγή στη δυναμική των ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης