Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Θα επανέλθει η εμπιστοσύνη το 2018 στη Βρετανία, υποσχέθηκε η May στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της

Skynews: Θα επανέλθει η εμπιστοσύνη το 2018 στη Βρετανία, υποσχέθηκε η May στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της
H T. May είπε ότι θα προσπαθήσει να ισχυροποιήσει την οικονομία και να κάνει και πιο δυνατή και πιο δίκαιη για όλους και την κοινωνία
Η Theresa May, o Jeremy Corbyn και ο Σερ Vince Cable απηύθυναν τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους, κάνοντας και άνοιγμα στο εκλογικό σώμα, μετά από 12 μήνες πολιτικής αναταραχής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επισημαίνει το Skynews.
Mετά από μία χρονιά (2017), κατά την οποία ενεργοποιήθηκε το άρθρο 50 (για την αποχώρηση κράτους - μέλους από την ΕΕ) και οι Συντηρητικοί έχασαν την πλειοψηφία στη Βουλή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, T. May, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την περηφάνια στη χώρα το 2018.
Αναγνωρίζοντας ότι κάθε νέο έτος έχει προκλήσεις, η May είπε ότι θα προσπαθήσει να ισχυροποιήσει την οικονομία και να κάνει και πιο δυνατή και πιο δίκαιη για όλους και την κοινωνία.
Ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, έκανε από την πλευρά του επίθεση στη May, αλλά και στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε αδύναμη, διχασμένη και παρωχημένη χωρίς νέες ιδέες.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μένει πίσω, δέσμιο μίας αυτοεξυπηρετούμενης ελίτ, που φροντίζει μόνο τον εαυτό της και τους φίλους της.
Πρόσθεσε δε, ότι οι εκλογές του Ιουνίου 2017 έδειξαν ότι το κατεστημένο δεν είναι τόσο ισχυρό, όσο φαίνεται.
Ο Corbyn είπε επίσης ότι οι Εργατικοί είναι μία κυβέρνηση σε αναμονή, που μπορεί να φτιάξει μία νέα Βρετανία για τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων.
Από την άλλη, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Σερ Vince Cable είπε ότι το κόμμα του έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του και το 2018 μπορεί να είναι η χρονιά του.
Επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ο Σερ Vince υποστήριξε ότι το κόμμα του προσφέρει την επιλογή μίας εξόδου από το Brexit...
Παρεμπιπτόντως, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η May ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή της έχει κάνει πρόοδο στο Brexit, αφού εξασφάλισε μία συμφωνία για να περάσουν οι δύο πλευρές στον δεύτερο γύρο των συνομιλιών.
"Στο νέο έτος θα προχωρήσουμε στα ζωτικά θέματα του εμπορίου και της ασφάλειας και είμαι πεπεισμένη ότι θα συνεχίσουμε την πρόοδό μας και το 2018" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Επειδή ό,τι κι αν ψηφίσατε στο δημοψήφισμα, θέλετε η κυβέρνηση να επιτύχει ένα καλό Brexit, αυτό ακριβώς θα κάνουμε" συμπλήρωσε η πρωθυπουργός.
Και κατέληξε λέγοντας "ότι μία επιτυχία με το Brexit θα είναι σημαντική, αλλά οι φιλοδοξίες μας δεν εξαντλούνται εκεί".
Τις τελευταίες μέρες ο Corbyn αναγκάστηκε να αρνηθεί ισχυρισμούς ότι η θέση του κόμματός του σχετικά με το Brexit είναι διφορούμενη, καθώς μερικά στελέχη του διαφωνούν μεταξύ τους για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.
Ο ηγέτης των Εργατικών δεν έκανε, πάντως, καμία αναφορά για το Βrexit στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης