Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν στον βομβιστή που τραυμάτισε 13 ανθρώπους στην Αγία Πετρούπολη

Reuters: Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν στον βομβιστή που τραυμάτισε 13 ανθρώπους στην Αγία Πετρούπολη
Ο δράστης φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από τα 19 του από ειδικούς
H Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε την Κυριακή 31/12 ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία στον ύποπτο που οργάνωσε και πραγματοποίησε μία βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, όπου τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο ύποπτος εσκεμμένα τοποθέτησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη την Τετάρτη 27/12 σε σουπερμάρκετ της Αγίας Πετρούπολης.
Ο ύποπτος είπε με τη σειρά του στους ανακριτές ότι είχε μίσος προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σε συνεδρίες κατάρτισης νοοτροπίας, ενώ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατάθεσής του.
Οι ανακριτές αποκάλυψαν επίσης ότι ο ύποπτος είχε κρύψει δύο USB drivers στο σημείο της έκρηξης, τα οποία είχαν πληροφορίες για τις ενέργειές του και φωτογραφίες του εκρηκτικού μηχανισμού.
Πλέον ο ύποπτος θα υποβληθεί σε ψυχολογικά τεστ, ενώ σύμφωνα με τους ανακριτές παρακολουθείται από καθηγητές ψυχικής υγείας από τα 19 του.
Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρονών είναι τώρα.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση, αλλά χωρίς να παρουσιάσει και αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.
Η ανάληψη της ευθύνης έγινε μετά τη δήλωση του Vladimir Putin ότι η έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που είχε μέσα μεταλλικά κομμάτια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης