Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Tην κατάργηση του φόρου κατοικίας για όλους μέχρι το 2020 ανακοίνωσε ο Macron

Le Monde: Tην κατάργηση του φόρου κατοικίας για όλους μέχρι το 2020 ανακοίνωσε ο Macron
O προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει την κατάργηση του φόρου κατοικίας για το 80% των νοικοκυριών
O Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, επιβεβαίωσε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου τον στόχο του να καταργήσει τον φόρο κατοικίας για όλους, ενώ υπέγραφε μπροστά στις κάμερες τους τρεις τελευταίους νόμους που ψηφίστηκαν στο γαλλικό κοινοβούλιο, ανάμεσά τους και τον προϋπολογισμό του 2018, όπως αναφέρει η Le Monde.
O προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει την κατάργηση του φόρου κατοικίας για το 80% των νοικοκυριών, που "θα τεθεί σε εφαρμογή σε τρία μέρη, με το πρώτο μέρος να είναι την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε μέχρι το 2020 να έχει καταργηθεί για όλους τους συμπολίτες μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.
Όσο για τους τρεις νόμους που υπέγραψε, ο Macron υποστήριξε ότι "είναι οι βαθιές αλλαγές στην οργάνωση που κάνουμε για την οικονομία και την οικολογία".
Πέρα από τον προϋπολογισμό του 2018, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπέγραψε τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και το τέλος της έρευνας και της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων σταδιακά από σήμερα μέχρι το 2040
Ο Macron είχε στο πλευρό του τον υπεύθυνο τύπου της κυβέρνησης Benjamin Griveaux, ενώ η έμπνευσή του για να γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία στα Ηλύσια Πεδία, ήταν οι Αμερικάνοι πρόεδροι που υπογράφουν τους νόμους στον Λευκό Οίκο.
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε υπογράψει τον Σεπτέμβριο του 2017 στο γραφείο του, παρουσία καμερών, τον νόμο για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής, για να ακολουθήσουν οι διατάξεις για τα εργασιακά και στις 30 Οκτωβρίου ο αντιτρομοκρατικός νόμος που επέκτεινε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο οποίο βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια η χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης