Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αγωγή κατά της Volkswagen κατέθεσαν 6.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Ελβετία

Reuters: Αγωγή κατά της Volkswagen κατέθεσαν 6.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Ελβετία
Μέσω του ελβετικού οργανισμού προστασίας καταναλωτών SKS οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων ζητούν αποζημιώσεις που ανέρχονται στο 15% της αρχικής τιμής πώλησης των αυτοκινήτων
Ο ελβετικός οργανισμός προστασίας καταναλωτών SKS έκανε μία καταγγελία για λογαριασμό 6.000 ιδιοκτητών αυτοκινήτων, ζητώντας αποζημιώσεις από τη Volkswagen και την ελβετική εταιρία πώλησης αμαξιών AMAG για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, μεταδίδει το Reuters.
Η μήνυση έγινε στο εμπορικό δικαστήριο της Ζυρίχης.
Οι αποζημιώσεις που αξιώνει ο SKS ανέρχονται στο 15% της αρχικής τιμής λιανικής πώλησης των αυτοκινήτων, ενώ το σκεπτικό της αγωγής είναι ότι τα συγκεκριμένα οχήματα πωλήθηκαν πιο ακριβά ως φιλικά για το περιβάλλον.
Αλλά εξαιτίας της χειραγώγησης που υπέστησαν στα συστήματα εξάτμισής τους, έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά.
Η Volkswagen θα εξετάσει τις λεπτομέρειες της καταγγελίας, αλλά μετά από μία πρώτη έρευνα που έγινε από τους ειδικούς της, θεωρεί ότι δεν υπήρξε μείωση της αξίας των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της στην ελβετική αγορά.
Η εταιρία υποστηρίζει επίσης ότι το 98% των 173 χιλιάδων οχημάτων της στην Ελβετία επισκευάστηκαν, έτσι ώστε να εναρμονιστούν με τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων, χωρίς επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες τους.
Η AMAG που εισάγει αυτοκίνητα στην Ελβετία ανέφερε από την πλευρά της ότι δεν καταλαβαίνει την κίνηση του SKS, καθώς τα Volkswagen είχαν στη δευτερογενή αγορά τιμές ανάλογες με εκείνες ανταγωνιστικών αυτοκινήτων.
Η Volkswagen παραδέχτηκε το 2015 ότι είχε εγκαταστήσει κρυφά ένα λογισμικό σε εκατοντάδες χιλιάδες ντιζελοκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ για να κλέψει στα τεστ εκπομπών ρύπων και να τα κάνει να φαίνονται καθαρότερα από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.
Παγκοσμίως 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Volkswagen είχαν αυτό το λογισμικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης