Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2019 θα κυκλοφορήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο η Porsche

Το 2019 θα κυκλοφορήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο η Porsche
Το Mission E είναι η προσπάθεια της Porsche να ανταγωνιστεί με την Tesla
Η Porsche ανακοίνωσε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της, το Mission E, το 2019.
Ενώ η εταιρεία ανέφερε προηγουμένως ότι η τιμή του αυτοκινήτου θα ξεκινούσε από περίπου 85.000 δολάρια, το Automobile Magazine αναφέρει ότι η τιμή μπορεί να είναι πιο κοντά στα 75.000 δολάρια, σχεδόν όσο κοστίζει Model S της Tesla, το οποίο ξεκινά από τα 74.500 δολάρια.
Η δημοσίευση αναφέρει επίσης ότι το Mission E θα κυκλοφορήσει σε τρία μοντέλα, που κυμαίνονται από 402 έως 670 ίππους.
Το ταχύτερο μοντέλο θα έχει μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ/ώρα και θα πιάνει τα 0-100 σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το περιοδικό Automobile, λίγο πιο αργό από το Tesla Model S P100D, το οποίο μπορεί να κάνει το ίδιο σε 2,5 δευτερόλεπτα.
Το Mission E είναι η προσπάθεια της Porsche να ανταγωνιστεί με την Tesla, το μοντέλο S ειδικότερα, και διαθέτει πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.
Θα είναι σε θέση να διανύσει μέχρι και 500 χιλιόμετρα με μία φόρτιση και να φτάσει το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας με φόρτιση για μόλις 15 λεπτά.
Το Μοντέλο S της Tesla μπορεί να διανύσει 475 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.
Οι οδηγοί θα έχουν πολλές επιλογές όταν χρειαστεί να φορτίσουν το όχημα.
Θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα παραδοσιακό καλώδιο ή απλά να οδηγούν το αυτοκίνητο έτσι ώστε να κάθεται πάνω από μια πλάκα βάσης φόρτισης, που μπορεί να ξαναγεμίσει την μπαταρία χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί τίποτα στο αυτοκίνητο.
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα ανταποκρίνεται πολύ στους οδηγούς, με την ικανότητα να παρακολουθεί τα μάτια του οδηγού και να προσαρμόζει την οθόνη του ταμπλό βάσει του τι θέλει να δει ο οδηγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης