Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το 2017 στις αμερικανικές αγορές σε 5 γραφήματα

Reuters: Το 2017 στις αμερικανικές αγορές σε 5 γραφήματα
Με εξαιρετικές αποδόσεις αναμένεται να ολοκληρώσουν το 2017 οι αμερικανικές μετοχές
Με εξαιρετικές αποδόσεις αναμένεται να ολοκληρώσουν το 2017 οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones, τον S&P 500 και τον Nasdaq να είναι έτοιμοι να καταγράψουν κέρδη 20% ή και παραπάνω.


Η άνοδος του 2017 έθεσε τους δείκτες μεγάλης κεφαλαιοποίησης σε τροχιά για να καταγράψουν τις καλύτερες επιδόσεις από το 2013.


Του ράλι «ηγήθηκε» ο τεχνολογικός κλάδος, που ενισχύθηκε σχεδόν κατά 40% στο έτος.
Από τους 11 σημαντικότερους τομείς του S&P, εννέα βρίσκονται σε θετικό έδαφος, με μόνο την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες να βρίσκονται στο «κόκκινο».


Μαζί με την άνοδο της παγκόσμιας ανάπτυξης και τα ισχυρά κέρδη, οι αμερικανικές μετοχές υποστηρίχθηκαν επίσης από την αποδυνάμωση του δολαρίου το 2017, με τον Δείκτη Δολαρίου να είναι έτοιμος να καταγράψει το χειρότερο έτος από το 2003.


Ενώ οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν να ενισχύονται το 2018, κάποιοι προειδοποιούν για κινδύνους.
Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε πρόσφατα τη μερισματική απόδοση του S&P 500 για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, γεγονός που θα μπορούσε να περικόψει τη ζήτηση για τις μετοχές σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης