Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε το δολάριο - Κοντά στο -10% πλέον η ετήσια πτώση

Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε το δολάριο - Κοντά στο -10% πλέον η ετήσια πτώση
Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται καθ' οδόν στο να καταγράψει τη χειρότερη χρονιά του από το 2003
Συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή (29/12) οι πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, οδεύοντας πλέον στο να καταγράψει τις μεγαλύτερες ετήσιες απώλειές του από το 2003.
Ειδικότερα, περί τις 12:02 μ.μ. το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,38% έναντι των έξι σημαντικότερων ανταγωνιστών του, στις 92,423 μονάδες, καθώς η περιορισμένη κινητικότητα των επενδυτών έχει ωθήσει την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.
Παράλληλα, οι συνολικές απώλειες καθόλη τη διάρκεια του έτους ανέρχονται πλέον στο -9,6% γεγονός που συνιστά την χειρότερη επίδοση από το 2003, όταν και το αμερικανικό νόμισμα είχε καταγράψει πτώση της τάξεως του 14,6%, ενώ πρόκεται για την πρώτη ετήσια πτώση μετά το 2012.
Το ευρώ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,198 δολ. την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος της στερλίνας διαμορφώνεται στο +0,41% και τα 1.35 δολ.
Επιπλέον, το αμερικανικό νόμισμα εξακολουθεί να υποχωρεί έναντι του γεν Ιαπωνίας, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του -0,24% στα 112,56 γεν.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 2,428% μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια του πτώση σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων μηνών που κατέγραψε την περασμένη Τετάρτη(27/12).
Οι προσδοκίες της αγορές για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve μέσα στο 2017, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν, θεωρούνται ένος από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην πτώση του δολαρίου.
Παράλληλα, η διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2017, καθώς και η στασιμότητα στις νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα άσκησαν περαιτέρω πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης