Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επιβραδύνθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI

Κίνα: Επιβραδύνθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI
Παρά την επιβράδυνση, ο κλάδος εξακολουθεί να καταγράφει ανάπτυξη για 18ο συνεχόμενο μήνα
Ελαφριά επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το πρακτορείο Reuters, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα μέτρα κατά της ρύπανσης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας και τα οποία έχουν αναγκάσει τα εργοστάσια να μειώσουν την παραγωγή τους.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI αναμένεται να υποχωρήσει στις 51,6 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις μέσες προβλέψει 30 οικονομολόγων του Reuters.
Παρά την οριακή υποχώρηση, ο κλάδος εξακολουθεί να καταγράφει ανάπτυξη για 18ο συνεχόμενο μήνα, χάρη στην άνοδο των κατασκευών κτηρίων και την ισχυρή ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού.
Ωστόσο, η επιβράδυνση που έχουν φέρει τα μέτρα της κυβέρνησης αρχίζει να επηρεάζει κατά τους τελευταίους μήνες τον κλάδο, με τις επιχειρήσεις να υποχρεώνονται σε μείωση της παραγωγής τους μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2018.
Επιπλέον, οι περιοχές της Κίνας οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα κατά της ρύπανσης αυξήσανε την παραγωγή τους, προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερη μερίδιο στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης