Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 4,6 εκατ. βαρέλια

ΗΠΑ: Μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 4,6 εκατ. βαρέλια
Περαιτέρω μείωση κατά 4,6 εκατ. βαρέλια κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ
Περαιτέρω μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/12/2017) η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Δεκεμβρίου 2017, περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 4 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά χθες (27/12) μια μείωση των αποθεμάτων κατά 6 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 591.000 βαρέλια, έναντι της αύξησης 1,3 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 584.000 βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 807.000 βαρέλια την ημέρα.
Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να καταγράφουν ήπιες απώλειες μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με το αργό να υποχωρεί ειδικότερα κατά 8 σεντς ή 0,1%, στα 59,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης