Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 4 εβδομάδων το δολάριο - Πιέσεις από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων ΗΠΑ

Σε χαμηλό 4 εβδομάδων το δολάριο - Πιέσεις από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων ΗΠΑ
Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων διολίσθησε το δολάριο, καθώς δέχεται πιέσεις από την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων διολίσθησε σήμερα (28/12/2017) το δολάριο, καθώς δέχεται πιέσεις από την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου 2017.
Το δολάριο καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 9% από την αρχή του 2017, όντας σε τροχιά να σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια του πτώση από το 2003, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τη χρονιά ανερχόμενο σε υψηλά 14 ετών, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα υιοθετήσει μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Ωστόσο, αργότερα δέχτηκε πιέσεις από τις ανησυχίες ότι ο Trump δεν θα μπορέσει να περάσει αυτές τις πολιτικές, αλλά και από τη σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών από τις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών, που μείωσαν την απόκλιση ανάμεσα στην πολιτική των ΗΠΑ και άλλων χωρών.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 2,437%, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια του πτώση σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων μηνών που κατέγραψε χθες (27/12).
Περί τις 13:30, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1932 δολ., ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει έως και στο 1,1946 δολ. - το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα ενός μήνα.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ενισχυθεί περισσότερο από 13% από την αρχή του 2017, παραμένοντας σε τροχιά να καταγράψει την καλύτερη του ετήσια απόδοση από το 2003.
Η στερλίνα επίσης επωφελήθηκε από τη σημερινή αποδυνάμωση του δολαρίου, ανερχόμενη κατά 0,5% στο υψηλό δύο εβδομάδων του 1,3456 δολ., ενώ βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει την καλύτερη χρονιά από το 2009, με κέρδη άνω του 9%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης