Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Συνελήφθησαν 93 άτομα που είναι ύποπτα για διασυνδέσεις με Ισλαμικό Κράτος και PKK

Τουρκία: Συνελήφθησαν 93 άτομα που είναι ύποπτα για διασυνδέσεις με Ισλαμικό Κράτος και PKK
Οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε 4 επαρχές της χώρας
Στη σύλληψη 93 ατόμων προχώρησαν τις τελευταίες ώρες οι τουρκικές αρχές, κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις επαρχίες της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (28/12) οι τουρκικές αρχές, συνελήφθησαν 33 άτομα στην Άγκυρα και την Άντανα, τα οποία είναι ύποπτα για διασυνδέσεις με το PKK, και συγκεκριμένα για την προώθηση της οργάνωσης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, οι αρχές ασφαλείας διαπίστωσαν ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες συμμετείχαν στην καύση κατασκευαστικού εξοπλισμού στην Άντανα το 2012.
Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2015, όταν και διακόπηκε η ανακωχή μεταξύ Τουρκίας και PKK, τουλάχιστον 1.200 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη 60 ατόμων στις επαρχές της Προύσας και του Βαν, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για δασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, με την πλειοψηφία τους να είναι συριακής υπηκοότητας.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, περισσότερα από 300 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις του ISIS στη χώρα, με τις αρχές να πραγματοποιούν ανά διαστήματα σημαντικές επιχειρήσεις κυρίως στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου βρίσκονται τα σύνορα με τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης