Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Τα 8 πρόσωπα και οι εξελίξεις που θα «σημαδέψουν» το 2018

CNBC: Τα 8 πρόσωπα και οι εξελίξεις που θα «σημαδέψουν» το 2018
Πρώτος στη «λίστα» του CNBC φιγουράρει ο νέος επικεφαλής της Fed, Jerome Powell
Τα πρόσωπα που μπορούν να σημαδέψουν το 2018, καθώς αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων σε ολόκληρο τον πλανήτη, παρουσιάζει το CNBC, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2017.
Ειδικότερα πρόκειται για τους εξής:

Jerome Powell

Τον Νοέμβριο του 2017, η αμερικανική κυβέρνηση όρισε τον Jerome Powell ως τον επόμενο επικεφαλής της Fed.
Παραλαμβάνονται τη σκυτάλη από τη Janet Yellen, ο Powell θα μπει κάτω από το μικροσκόπιο των αγορών για να διαπιστωθεί εάν θα κινηθεί στον ίδιο δρόμο με την προκάτοχο του όσον αφορά την επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού κατά 2%, αυξάνοντας τα επιτόκια και μειώνοντας τον ισολογισμό της Fed.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να στρέψουν τα βλέμματα τους και:
* στην EKT και στο πρόγραμμα αγοράς assets
* στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην «απάντηση» της στο Brexit και την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου
* αλλά και στο μέλλον του Haruhiko Kuroda στην Τράπεζα της Ιαπωνίας

Emmerson Mnangagwa

Όταν ο Robert Mugabe παραιτήθηκε από πρόεδρος της Ζιμπάμπουε τον Νοέμβριο του 2017, ο πρώην αντιπρόεδρος Emmerson Mnangagwa ορίστηκε ως επικεφαλής.
Αφού ο λαός της Αφρικής πέρασε περίπου τέσσερις δεκαετίες υπό την κυριαρχία του Mugabe, ο Mnangagwa είπε στο κοινό ότι η Ζιμπάμπουε μπαίνει σε ένα νέο στάδιο δημοκρατίας.
Με τον νέο ηγέτη να υπόσχεται την ενίσχυση της οικονομίας αντιμετωπίζοντας την ανεργία και τη φτώχεια, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις δράσεις του Mnangagwa το 2018, για να δουν πώς κυβερνήσει τη χώρα ενόψει των εκλογών που αναμένονται πριν ή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.
Το ίδιο ισχύει και για τον Cyril Ramaphosa, ο οποίος εξελέγη ως ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος ANC της Νότιας Αφρικής.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας

Η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου πάντα καταφέρνει να έχει μια θέση στα πρωτοσέλιδα.
Γι' αυτό και το 2018 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.
Την άνοιξη, η ηθοποιός Meghan Markle αναμένεται να παντρευτεί τον πρίγκιπα Harry, ενώ η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton, αναμένεται να γεννήσει τον τρίτο της παιδί.
Και τα δυο events αναμένεται να δώσουν ώθηση στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και θα μπορούσαν ακόμα και να προωθήσουν τον τουρισμό και τις λιανικές πωλήσεις.

Οι επενδυτές στο bitcoin

Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει αυξηθεί δραματικά κατά τη διάρκεια του 2017, με τα futures του bitcoin να περιλαμβάνονται στο Cboe Futures Exchange και στη CME.
Στην πραγματικότητα, τον Ιανουάριο του 2017, το bitcoin κυμάνθηκε γύρω από τα 1.000 δολ., ενώ έως το τέλος του έτους αυξήθηκε κατά περισσότερο από 18.500 δολ.
Το πως θα διαπραγματευτούν τα κρυπτονομίσματα κατά το 2018 θα παίξει σημαντικό ρόλο για τους επενδυτές και τους οικονομικούς συμβούλους.

Τα γυναικεία κινήματα 

Αφού είδαν το φως της δημοσιότητας σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος γυναικών, οι γυναίκες έχουν αρχίσει να αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα.
Σύμφωνα με το CNBC, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ισότητα των φύλων ήταν καθοριστική για το 2017.
Γενικά, οι άνθρωποι έγιναν πιο δραστήριοι στην προώθηση των ίσων δικαιωμάτων, είτε αυτοί ήταν ηγέτες είτε απλοί πολίτες, κάνοντας δημόσιες δηλώσεις.

Αμερικανική κυβέρνηση

Ενώ η κυβέρνηση του Donald Trump επαινέθηκε για κάποιες από τις πράξεις του κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους διακυβέρνησης του -όπως η φορολογική αναδιάρθρωση και η αντιμετώπιση του εξτρεμισμού- έχει επίσης έχει έρθει αντιμέτωπη με έντονη κριτική μεταξύ των οποίων η χρήση του twitter και η απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού.
Αυτό που μένει να φανεί είναι το εάν η κυβέρνηση θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο ή θα πατήσει σε νέα μονοπάτια κατά τη διάρκεια του 2018.
Ωστόσο, είναι απίθανο ότι η κυβέρνηση θα εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές, τα νομικά ζητήματα και οι σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία έχουν καθοριστική σημασία.

Η Theresa May κατά της ΕΕ

Η 29η Μαρτίου του 2019 είναι η μέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ, οπότε ό,τι θα συμβεί κατά το 2018 θα κρίσιμο όσον αφορά τις διαδικασίες διαζυγίου.
Ενώ το 2017 ολοκληρώθηκε με τους ηγέτες της ΕΕ να ανάβουν το πράσινο φως ώστε οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να προχωρήσουν και οι δύο πλευρές αντιμετώπισαν μια σειρά από αδιέξοδα μέχρι να φτάσουν στον συμβιβασμό.
Τι θα σημαίνει όμως το 2018 για το Ηνωμένο Βασίλειο και τι συμφωνηθεί όσον αφορά το εμπόριο;

Rupert Murdoch

Η Walt Disney ανακοίνωσε την αγορά πολλών τμημάτων της 21st Century Fox έναντι 52,4 δισ. δολαρίων σε μετοχές, μια συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα της ψυχαγωγίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης