Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποινή φυλάκισης στον κληρονόμο της Samsung, για χρηματισμό του πρώην προέδρου της Ν. Κορέας

Ποινή φυλάκισης στον κληρονόμο της Samsung, για χρηματισμό του πρώην προέδρου της Ν. Κορέας
Ο 49χρονος κληρονόμος της Samsung Group, καταδικάστηκε για δωροδοκία του πρώην προέδρου της Ν. Κορέας Park Geun-hye
Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας ζήτησαν τη 12ετή φυλάκιση την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, για τον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics Jay Y. Lee, για υπόθεση διαφθοράς που οδήγησε στην αποχώρηση του προέδρου του έθνους νωρίτερα το 2017.
Κατέθεσαν το αίτημά τους στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σεούλ, το οποίο εκδικάζει την προσφυγή του Lee, ενάντια στην πενταετή φυλάκιση που του επιβλήθηκε τον Αύγουστο από ένα κατώτερο δικαστήριο.
Ο 49χρονος κληρονόμος της Samsung Group, καταδικάστηκε από το κατώτερο δικαστήριο για δωροδοκία του πρώην προέδρου της χώρας Park Geun-hye.
Εκτός από τον Lee, ο οποίος κρατείται από τον Φεβρουάριο, τέσσερις πρώην στελέχη της Samsung κατηγορήθηκαν επίσης για την υπόθεση.
Το κατώτερο δικαστήριο είχε αποφανθεί η δωροδοκία βοήθησε τον Lee να ενισχύσει τον έλεγχό του στη Samsung Electronics, του μεγαλύτερου εταιρικού ομίλου της χώρας και μία από τις κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως.
"Οι κατηγορούμενοι λένε ότι ανησυχούν για το μέλλον του ομίλου της Samsung.
Ωστόσο, αυτό για το οποίο ανησυχούν πραγματικά είναι η απώλεια ελέγχου του Lee και οι επακόλουθες οικονομικές απώλειες ", ανέφερε ο ειδικός εισαγγελέας Park Young-soo σε δικαστήριο.
Ο Lee, , αρνήθηκε τη δωροδοκία και αμφισβήτησε επίσης τους πρόσφατους ισχυρισμούς των εισαγγελέων, ότι είχε συναντήσει τον Park Geun-hye τέσσερις φορές.
Το ανώτατο δικαστήριο της Σεούλ αναμένεται να αποφανθεί επί της προσφυγής στα τέλη Ιανουαρίου 2018.
Οποιαδήποτε πλευρά χάσει θα μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το τελευταίο εφετείο της Νότιας Κορέας.
"Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν προσπαθήσει να λύσουν ζητήματα σε συνεννόηση με την πολιτική δύναμη και την απόκτηση της βοήθειάς της.
Η ειδική ποινική δίωξη έχει στρεβλώσει σοβαρά την αλήθεια και αυτή η στρέβλωση αντανακλάται στη φυλάκιση που επιδιώκουν", δήλωσε ο Lee In-jae, δικηγόρος του Lee.
Το σκάνδαλο διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην πτώση του πρώην προέδρου Park, ο οποίος απολύθηκε τον Μάρτιο και η υπόθεση έριξε φως στους δεσμούς μεταξύ των chaebols της Νότιας Κορέας - μεγάλων εταιρικών οικογενειακών ομάδων - και των πολιτικών ηγετών της.
Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το κενό της ηγεσίας, καθώς ο Lee παραμένει υπό κράτηση, η Samsung Electronics διόρισε μια νέα γενιά κορυφαίων διευθυντικών στελεχών στις τρεις κύριες επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών, τον Οκτώβριο.
Ο Lee Kun-hee, ο πρόεδρος του ομίλου, έχει νοσηλευτεί από το 2014.
Απαντώντας σε μια ερώτηση του εισαγγελέα σχετικά με το μέλλον του ως κληρονόμο της Samsung, ο Lee είπε:
"Σκεφτόμουν προσωπικά ότι ο πρόεδρος Lee Kun-hee θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει τον τίτλο του προέδρου της ομάδας Samsung".
"Έχω πει συχνά ότι θέλω να είμαι επιχειρηματίας που είναι αναγνωρισμένος για ικανότητες, όχι μόνο για το να είσαι γιος ενός ατόμου ή για να έχεις πολλές μετοχές".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης