Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρώην διευθυντής του εργοστασίου ο ένοπλος δράστης της φονικής ομηρίας

Ρωσία: Πρώην διευθυντής του εργοστασίου ο ένοπλος δράστης της φονικής ομηρίας
Ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου Ilya Averyanov είναι ο άνδρας που άνοιξε το πρωί πυρ εντός του εργοστασίου «Menshevik» στη Μόσχα
Ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου Ilya Averyanov είναι σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές ο άνδρας που άνοιξε το πρωί πυρ εντός του εργοστασίου «Menshevik» στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν φύλακα του εργοστασίου, ενώ ο δράστης διέφυγε και καταζητείται από την ρωσική αστυνομία.
«Πυροβόλησα έναν άνδρα και δυστυχώς νομίζω ότι τον σκότωσα.
Αν ζήσω θα πολεμήσω μέχρι τέλους…
Διαφορετικά ή θα αυτοπυροβοληθώ ή θα κρεμαστώ», φέρεται να δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Business FM».
Ο Averyanov δήλωσε επίσης ότι άνοιξε πυρ για να σταματήσει τους ανθρώπους που ήρθαν να του πάρουν το εργοστάσιο λέγοντας πως «χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα για να κλέψουν το εργοστάσιό μου και να με αναγκάσουν να χρεοκοπήσω.
Έχω οκτώ παιδιά».
Ο «Business FM» μετέδωσε ότι επικοινώνησε με τον δικηγόρο Σαμσουντίν Ρατνζάμποφ, που είναι και πιστωτής του εργοστασίου «Menshevik», ο οποίος δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης άρχισε να πυροβολεί όταν ο ίδιος έφθασε στο εργοστάσιο μαζί με τους δικαστικούς κλητήρες με την απαίτηση να τους καταβάλλει το χρέος.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Averyanov «ψεύτη» και ισχυρίστηκε ότι επανειλημμένα είχε διαμαρτυρηθεί στις αρχές για την συμπεριφορά του, αλλά δεν έλαβαν κανέναν μέτρο εναντίον του με αποτέλεσμα να επέλθει η τραγωδία.
Ο δικηγόρος είπε ακόμη ότι ο Averyanov είχε πάρει δάνειο 2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010 από την εταιρεία «Denim Hall» το οποίο όμως δεν επέστρεψε.
Εν συνεχεία υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας θα έπρεπε να επιστρέψει το δάνειο εντός ενός έτους με εγγύηση σε περίπτωση αδυναμίας την εκποίηση δύο κτιρίων ιδιοκτησίας του εργοστασίου «Menshevik».
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας και συγκεκριμένα η αρμόδια διεύθυνση του στην Μόσχα διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει αρκετά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου «Menshevik», ο οποίος το πρωί είχε σκοτώσει φύλακα του εργοστασίου παραδόθηκε στην αστυνομία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Averyanov καταζητείται και η αστυνομία υποθέτει ότι μετακινείται στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης