Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street - Σε αναζήτηση καταλυτών οι επενδυτές

Οριακά κέρδη στη Wall Street - Σε αναζήτηση καταλυτών οι επενδυτές
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να αναζητούν καταλύτες
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (27/12/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναζητούν καταλύτες κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από χαμηλούς όγκους.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,05%, στις 24.758,96 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,03% και κινείτο στις 2.681,22 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,02% υψηλότερα, στις 6.937,67 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, όπως οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών και η καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Ο Dow Jones προσπαθεί να αποφύγει ένα 3ήμερο πτωτικό σερί, που θα ήταν το μεγαλύτερο από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017.


Στήριξη στις αμερικανικές μετοχές προσφέρει η άνοδος στις τιμές των εμπορευμάτων.
Ο χαλκός ανήλθε σήμερα σε υψηλό 3,5 ετών, καθώς η Κίνα ανέφερε μια ετήσια αύξηση 19% στις εισαγωγές του μετάλλου για τον Νοέμβριο.
Ωστόσο, οι κινεζικές εισαγωγές χαλκού καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 10% από την αρχή του 2017.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, απομακρυνόμενες από τα υψηλά 2,5 ετών, καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία του αγωγού Forties στη Βόρεια Θάλασσα.
Ειδικότερα, περί τις 16:45, το Brent υποχωρούσε κατά 0,7%, στα 66 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 0,5% χαμηλότερα, στα 59,7 δολ. ανά βαρέλι.
Ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρουν και τα κέρδη στους κλάδους υγείας και τεχνολογίας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (26/12), οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με ήπια πτώση, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι εξαιρετικά υποτονικό, με δεδομένη και την αργία λόγω εορτών στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η μετοχή της Apple δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, καταγράφοντας τη χειρότερη πορεία της από τον Αύγουστο του 2017 και σημειώνοντας πτώση που ξεπέρασε το 2,5%, στον απόηχο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Economic Daily» της Ταϊβάν που ανέφερε ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για τις πωλήσεις του iPhone X και μάλιστα κατά 40% στα 30 εκατ. συσκευές.
Η φημολογία για την Apple οδήγησε χαμηλότερα το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου.
Σήμερα, η μετοχή της Apple καταγράφει περαιτέρω πτώση, κινούμενη κατά 0,3% χαμηλότερα μετά το άνοιγμα.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης